ADO moet met strenge maatregelen herhaling play-offrellen voorkomen

17 augustus 2022, 19:06   Bijgewerkt: 17 augustus 2022, 19:16

ADO Den Haag mag de thuiswedstrijden in het vervolg weer mét publiek afwerken. Het eerste thuisduel tegen FC Den Bosch moest nog zonder de eigen aanhang gespeeld worden, als straf na de rellen rond de play-offwedstrijd tegen Excelsior eind vorig seizoen. Die gebeurtenissen hebben wel tot gevolg dat er strenge voorwaarden verbonden zijn aan de terugkeer van publiek in het stadion.

Dat schreef onder meer het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. De maatregelen zijn erop gericht om nieuwe rellen te voorkomen, doordat ADO altijd weet wie er in het stadion zijn. Zo zijn bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, op 28 augustus tegen Jong Ajax, alleen supporters met seizoenkaart welkom. Ook zullen niet alle tribunes van het stadion opengaan. Zoals altijd tegen ADO zijn uitsupporters uit Amsterdam ook dit keer niet welkom. 

De maatregelen komen voort uit een eis van de Haagse burgmeester, de politie en het OM. Aanleiding waren de rellen rond de beslissende play-offwedstrijd om promotie tegen Excelsior. Al tijdens de wedstrijd werd de sfeer grimmiger, toen supporters de tribunes verlieten en zich rond het veld verzamelden. Nadat ADO de strafschoppenserie had verloren, ging in en rond het stadion helemaal los.

De straf om de thuiswedstrijden zonder publiek af te werken, blijft dus beperkt tot alleen het duel met Den Bosch. Wel zal ADO in het vervolg voor elke thuiswedstrijd een plan van aanpak moeten indienen. Daarnaast blijft de club met andere betrokken partijen in gesprek over de veiligheid in het stadion. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen