Ajax raakt met Kudus volgende speler kwijt aan Premier League

19 augustus 2022, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl de schermutselingen rond Antony in volle gang zijn, komt er opnieuw groot transfernieuws aan bij Ajax. Middenvelder Mohammed Kudus (22) gaat de club op korte termijn zeer vermoedelijk inruilen voor Everton. Een persoonlijk akkoord tussen de Ghanees en The Toffees is al bereikt en ook beide clubs zijn er bijna uit.

Dat bevestigt transferspecialist Fabrizio Romano naar aanleiding van tweets van Footbayinsider. Veel details over de aanstaande overgang zijn overigens nog niet naar buiten gekomen, want een transfersom of contractduur zijn nog niet geschreven. Ook de constructie staat nog niet vast, want The Times komt met het bericht dat het zou gaan om een verhuurbeurt met koopoptie.

Dergelijke details zullen de komende dagen naar buiten komen, maar dat de overgang zeer waarschijnlijk rondkomt, staat vast. In totaal speelde Kudus 45 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij zes doelpunten maakte en vier assists gaf. Met Everton komt de Ajacied terecht bij de nummer achttien van Engeland: uit de eerste twee duels pakte de ploeg van Frank Lampard geen enkel punt. 

Lees ookVI: Ajax gaat bij vertrek Antony vol voor terugkeer Hakim Ziyech

Kudus bij Ajax

De start van Kudus in de Johan Cruijff Arena was veelbelovend, onder meer met een uitstekend kwartier tegen Everton's rivaal Liverpool. In dat duel liep Kudus echter een zware blessure op en haalde lang niet meer het niveau van destijds. In de voorbereiding op dit seizoen maakte Kudus echter wel een goede indruk, wat hij beloonde met een goal in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Door de hevige concurrentie was een basisplaats ver weg komend seizoen en wil Ajax meewerken aan de deal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen