Megasnel ontslag: Fortuna Sittard neemt afscheid van Sjors Ultee

22 augustus 2022, 12:29   Bijgewerkt: 22 augustus 2022, 12:40

Sjors Ultee kan op zoek naar een nieuwe werkgever. Fortuna Sittard heeft namelijk besloten om de samenwerking met de hoofdtrainer per direct te beëindigen. Dat maakten de Limburgers zojuist bekend via hun officiële kanalen. 

Fortuna Sittard speelde zich in het afgelopen seizoen pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie veilig. Het was voor de clubleiding reden om flink te investeren in de selectie. Zo baarden de Limburgers opzien door onder andere Burak Yilmaz naar Sittard te halen. De Turkse topschutter was bij zijn debuut tegen Ajax meteen trefzeker, maar kon niet voorkomen dat de Amsterdammers er alsnog met de drie punten vandoor gingen. Ook de daaropvolgende twee wedstrijden resulteerden in een nederlaag. Vorige week was FC Twente met 3-0 te sterk, afgelopen zaterdag gevolgd door een pijnlijke 1-4 nederlaag tegen SC Cambuur. 

Maar de slechte competitiestart is volgens technisch manager Sjoerd Ars niet de enige reden waarom Ultee na slechts drie wedstrijden al moet wijken. "Het is pijnlijk om zo vroeg in het seizoen al deze moeilijke beslissing te moeten nemen. Sjors heeft aangetoond een bekwame hoofdtrainer te zijn. We maken deze keuze niet enkel op basis van de laatste drie wedstrijden", klinkt het op de clubsite. Ars zag 'onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken'. "Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club."

Fortuna Sittard heeft ook afscheid genomen van Robby Alflen, de assistent van Ultee. Laatstgenoemde nam in november 2020 het stokje over van Kevin Hofland. Onder leiding van Ultee eindigde Fortuna Sittard in 2021 nog op een knappe elfde plek. De club wilde vervolgens doorpakken, maar streed vorig seizoen dus tot en met de laatste speeldag tegen degradatie. De voorsprong op nummer zeventien Willem II bedroeg uiteindelijk slechts twee punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waardeloze beslissing. Waarschijnlijk had Ultee gewoon een meer realistische visie dan Sjoerd Ars. Dat gebeurt wel vaker omdat trainers dagelijks de selectie voor zich hebben en dus een veel beter beeld hebben van wat de mogelijkheden zijn.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opgescheept met een zootje beroerde spelers, waarvan het ego groter is dan de voetbalkunde, is Ultee de laan uitgestuurd. Eigenlijk moet hij blij zijn dat hij van deze kulüp verlost is. Hij komt echt wel weer aan het werk, is best een goede coach.

MarcKuijt15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Paniekvoetbal in Sittard. Dat is meestal goed voor degradatie....

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is de macht van Yilmaz. Die is toptrainers gewend, en neemt niks aan van zo'n jong broekie als Sjors Ultee. Ik verwacht een Turkse of in elk geval een niet-Nederlandse trainer als opvolger die Yilmaz wel serieus neemt.

MarcKuijt15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Paniekvoetbal in Sittard. Dat is meestal goed voor degradatie....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen