Newcastle breekt clubrecord voor ex-Eredivisie-spits; slecht nieuws Bosz

24 augustus 2022, 14:57

Newcastle United staat op het punt het grootste transferbedrag ooit neer te leggen voor een nieuwe versterking. Alexander Isak, die enkele jaren geleden als huurling van Borussia Dortmund nog furore maakte bij Willem II, moet voor liefst zeventig miljoen euro overkomen van Real Sociedad. De clubs zouden al een akkoord hebben bereikt. 

Dat meldden verschillende Spaanse en Engelse media. Het bedrag van zeventig miljoen euro kan door bonussen nog verder oplopen tot 75 miljoen euro. Aanzienlijk meer dus dan de 44 miljoen euro die in 2019 aan Hoffenheim werd betaald voor Joelinton, tot dusver de duurste Newcastle-aankoop ooit. Andersom ontving ook Real Sociedad nog nooit zoveel voor een speler. Dat record stond op naam van drie spelers die allemaal 32 miljoen euro opleverden.

De 22-jarige Isak verruilde zijn thuisland al op zeventienjarige leeftijd voor een avontuur bij Borussia Dortmund. Als contractspeler van die club beleefde hij een succesvolle huurperiode bij Willem II, waar hij in één seizoen goed was voor dertien goals en zeven assists in zestien Eredivisiewedstrijden. Tot een doorbraak in Dortmund kwam het desondanks niet. De Zweed werd het seizoen erop verkocht aan Real Sociedad, waar hij 132 wedstrijden speelde, 44 goals maakte en acht assists leverde.

'Peter Bosz verliest sterkhouder'

Bij het Franse Olympique Lyonnais dreigt trainer Peter Bosz een van zijn sterspelers te verliezen. De middenvelder, vorig seizoen nog goed voor negen goals en zes assists, staat in de belangstelling van West Ham United. Volgens Engelse media hebben The Hammers nu een bod op tafel gelegd van liefst veertig miljoen euro. De Braziliaan heeft nog een contract tot medio 2025. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft die speler van Olympique Lyon nou zo een moeilijke naam om hem dan maar niet te noemen ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen