Hesp bij Oranje dankzij een passend karakter

16 augustus 2006, 08:00

De opvolger van Stanley Menzo als keeperstrainer bij Oranje is Ruud Hesp, die deze functie combineert met zijn werkzaamheden als teammanager van Roda JC. De voormalige sluitpost van Haarlem, FC Barcelona, Roda JC en Fortuna Sittard zit vanavond voor de eerste keer als lid van de technische staf in de dug-out van Oranje.

De reden waarom Hesp gekozen is, geeft hij aan een interview met de Zuid-Limburgse weekkrant, Weekblad Parkstad. Hesp: "Het karakter bij Oranje is normaal doen, open zijn en het credo 'doe normaal, dat is al gek genoeg', staat hoog in het vaandel. Ze vinden het ook van belang dat ik qua leeftijd bij hun pas (Van Basten 41, assistent-coach Van 't Schip 42 red.) en Marco vertelde me dat hij het belangrijk vindt dat ik op hoog niveau heb gespeeld, net als hijzelf."

De ex-topkeeper heeft een duidelijke taak. "Mijn taak is dat ik spelhervattingen goed moet kunnen inschatten en hoe de defensie daar mee om moet gaan. Van de bond heb ik DVD's ontvangen van Ierland om me voor te bereiden. Ik weet alles van ze."

Ruud Hesp was zelf onder meer reservegoalie op het WK 1998 in Frankrijk, achter Van der Sar. Nu is hij zelf trainer van de huidige nummer één van Oranje. "En toch hebben we elkaar nooit als concurrenten beschouwd. Hij was toen en is nu nog steeds de beste keeper die Nederland ooit gehad heeft. Het gaat er alleen om dat je elkaar scherp houdt. Dat is nu ook weer mijn taak in Oranje. Ik kan de keepers niet beter maken, maar ze wel in vorm houden. Dat doe ik onder meer met elementen die ikzelf geleerd heb van keeperstrainers Frans Hoek, Joop Dacier en Dick Voorn. Het is nu wel anders dan jaren terug. Nu mag een keeper bijvoorbeeld een terugspeelbal niet meer in de handen pakken. Dat zijn dingen waar je toch op moet letten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen