Feyenoord verliest door dramatische eerste helft van Lazio

8 september 2022, 23:07

Feyenoord heeft haar eerste Europese wedstrijd van het seizoen verloren met 4-2 op bezoek bij Lazio. De Italianen stonden in het eerste half uur al met 3-0 voor. De eer werd uiteindelijk gered door twee doelpunten van invaller Gimenez. 

De wedstrijd in Rome was de eerste voor de Rotterdammers in de groepsfase van de Europa League. Naast S.S. Lazio, neemt de ploeg van Arne Slot in groep F het op tegen Midtjylland en Sturm Graz. De Italianen zijn matig begonnen in de Serie A met een magere acht punten uit de eerste vijf wedstrijden. Afgelopen weekend werd er in eigen huis met 1-2 verloren van Napoli. Feyenoord moest het donderdagavond doen zonder Lutsharel Geertruida. De multifunctionele voetballer was wegens de ziekte van Pfeiffer niet afgereisd naar de Italiaanse hoofdstad. 

Feyenoord had het ontzettend zwaar in de eerste helft. De ploeg van Maurizio Sarri vloog namelijk uit de startblokken. Na drie minuten was het al raak nadat Luis Alberto de bal gemakkelijk langs Justin Bijlow in de hoek schoof, na een goede assist van Matias Vecino. De Romeinen namen vervolgens geen gas terug. Al in de vijftiende minuut was het opnieuw raak nadat Felipe Anderson de bal, na een fraaie kapbeweging, in de korte hoek schoot: 2-0. Bijlow ging niet vrijuit bij het tweede doelpunt omdat de inzet van de Braziliaan houdbaar leek.

Het volgende doelpunt volgde niet veel later. Binnen het half uur tikte Matias Vecino op aangeven van Mattia Zaccagni de 3-0 tegen de touwen. Hoewel het doel van Bijlow ook na de 3-0 regelmatig onder vuur genomen werd door de aanvallers van Lazio, wist Feyenoord de schade te beperken in het laatste kwartier van de eerste helft. De Rotterdammers mochten van geluk spreken dat er tijdens de rust 'slechts' 3-0 op het scorebord stond.

Aan het begin van de tweede helft leek Feyenoord zich te herpakken en nam Lazio wat gas terug. Er kwam meer ruimte voor de Rotterdammers om aanvallen op te zetten en kansen te creëren. Dit sloeg vervolgens weer om nadat Vecino in de 63e minuut zijn tweede van de avond maakte en de stand op 4-0 zette. Uiteindelijk werd de Nederlandse eer nog wel gered op deze troosteloze donderdagavond. Invaller Santiago Gimenez benutte vanaf elf meter de makkelijk gegeven strafschop die hij zelf had versierd: 4-1. 

In de slotfase maakte de Mexiaanse aanvaller met een rebound zelfs de 4-2 nadat een andere invaller, Oussama Idrissi, de bal kiezelhard tegen de lat schoot. Hoewel Feyenoord in de eerste helft kansloos was tegenover de Italianen, biedt de tweede helft perspectief voor de rest van de Europese campagne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moeilijkste poulewedstrijd nu gehad.Volgende wedstrijden beter ingespeelde ploeg en punten pakken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen