Torenhoge gasrekening: amateurs mogen niet meer douchen

11 september 2022, 09:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De torenhoge energieprijzen zorgen momenteel voor problemen bij ontzettend veel gezinnen, maar ook bij amateurclubs gaat het in de komende winter mogelijk van grote invloed zijn. Bij VV Scherpenzeel kunnen de spelers momenteel al niet meer douchen, omdat de gasrekening anders onbetaalbaar wordt.

Dat meldt Omroep Gelderland over de situatie bij de amateurclub VV Scherpenzeel. Voorzitter Gijs van den Broek legt uit dat de club enorm geschrokken is van het voorschot van de energierekening. "Na het aflopen van ons energiecontract hebben we een nieuw contract moeten afsluiten. Die was drie keer duurder dan gebruikelijk. We schrokken van de voorschotnota. Een stijging van 15.000 tot 20.000 euro", geeft hij tekst en uitleg over het besluit.

Net als in coronatijd moeten de leden na de trainingen thuis douchen om de kosten nog enigszins te drukken. Daarmee hoopt de club te voorkomen dat de contributie verhoogd moet worden. "Ik weet niet of het lukt, maar mensen moeten ook betaalbaar kunnen blijven sporten. Ik hoop dat we allemaal hiermee ons steentje bijdragen." Hoewel de selectiespelers van het eerste team betaald krijgen, staat dat los van de 'facilitaire kant' van de vereniging en moet dat niet voor scheve gezichten. 

Meer clubs volgen

Het besluit is pas net genomen door VV Scherpenzeel, maar de voorzitter verwacht geen problemen. Bij de jeugd gaat het makkelijker dan bij de senioren, die donderdags nog graag de kantine in willen. "Maar daar kunnen we natuurlijk geen uitzondering voor maken. Ze kunnen nog wel de kantine in, maar niet gedoucht." Na wedstrijden mag er nog wel worden gedoucht, maar is het dringende advies om het kort te houden. Volgens Van den Broek is zijn club echt niet de eerste met dit besluit, maar wel de eerste die het openlijk communiceert. Mogelijk volgen er nog meer problemen met gas of energie: denk aan de veldverlichting of het warm houden van de zaal bij het zaalvoetbal. Moet de overheid ingrijpen om de amateursport betaalbaar te maken? 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen