Van Gaal wekt irritaties: "Je kunt toch gewoon antwoord geven?"

19 september 2022, 23:30

Louis van Gaal heeft geen al te positieve indruk achtergelaten op zijn persconferentie in de aanloop naar de Nations League-duels met Polen en België. De bondscoach reageerde niet alleen geïrriteerd op Valentijn Driessen, maar ook op vragen van Jeroen Stekelenburg en Martijn Krabbendam. Aan tafel bij het programma Rondo van Ziggo Sport werd er kritisch naar het optreden van de bondscoach gekeken.

De eerste persconferentie van Van Gaal bij de start van een interlandperiode gaat standaard grotendeels over de selectie. De bondscoach baarde afgelopen vrijdag opzien door Justin Bijlow niet op te nemen in zijn 25-koppige groep, terwijl de 38-jarige Remko Pasveer en sc Heerenveen-goalie Andries Noppert zich maandag wel mochten melden bij Oranje. Op vragen over diens beslissingen reageerde Van Gaal uiterst gepikeerd.

"Jeroen Stekelenburg begon en het was gewoon een vraag over de keepers", begon Youri Mulder bij Rondo. "Maar Van Gaal stelde dat Stekelenburg van alles aan het suggereren was. Een journalist stelt gewoon een vraag, maar hij krijgt eigenlijk antwoord van een kinderlijk iemand die dat gewoon niet serieus neemt. Ik vond het een beetje gênant eigenlijk." Tafelgenoot Khalid Boulahrouz probeerde nog begrip te tonen voor de bondscoach, maar Mulder was zichtbaar geïrriteerd. "Je kunt toch gewoon antwoord geven? Hij kon makkelijk zeggen dat hij het er niet mee eens is, maar hij hoeft er niet zo'n theaterstuk van te maken."

Ook Ruud Gullit ergerde zich aan het optreden van de bondscoach. "Journalisten stellen gewoon de vragen die ze moeten stellen. Wij hebben ook vragen. Waarom zit hij er wel bij en waarom hij niet? Daar kun je toch gewoon een antwoord op geven?", zei de voormalig international.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gaal moet tijdens een persconferentie niet gaan uitleggen waarom een speler wel of niet geselecteerd is. Gewoon stoppen daarmee. Ik vind het wel degelijk zo dat journalisten onophoudelijk dingen suggereren, ophef proberen te veroorzaken, mensen tegen elkaar proberen uit te spelen en noem maar op. Bijvoorbeeld door Derksen, Driessen, Sneijder. Daarnaast is het schijnbaar (blijkbaar?) de bedoeling om van Gaal overal op aan te vallen, uit te lachen, voor gek proberen te zetten. Die man, ondanks zijn af en toe vreemde trekjes, stáát er toch wel maar weer. Ik vind dat hij respect verdiend en dat krijgt hij niet. Iedereen weet echt wel dat bepaalde journalisten niet "zo maar" een vraag stellen. Het gaat tenslotte om ophef, kijkcijfers en het uitlokken van pittige uitspraken. Van Gaal is een merkwaardige man maar wel één van de beste coaches uit NL.

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als journalisten vragen stellen dan suggereren ze gelijk dingen of willen ze ophef veroorzaken? Naar mijn idee een prima vraag. Waarom is Bijlow eerste keeper en nu niet bij de eerste vier. Als dit al niet meer gevraagd mag worden, kunnen we beter stoppen met de persconferenties. Je mag dan fan zijn van de trainer van Gaal, dat ben ik ook, maar wat een vervelend klein kind is die man.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen