Opvallend: Botman stelt zich niet beschikbaar voor Jong Oranje

20 september 2022, 11:15

Sven Botman sluit deze interlandperiode toch niet aan bij Jong Oranje. De 22-jarige verdediger van Newcastle United heeft bondscoach Erwin van de Looi laten weten dat hij zich niet beschikbaar stelt.

Botman wil zich de komende tijd volledig op zijn club richten. De centrale verdediger maakte deze zomer voor 40 miljoen euro de overstap van Lille OSC naar Newcastle. Namens de steenrijke Engelse club speelde hij tot nu toe vijf wedstrijden in de Premier League. Vier keer stond hij in de basis, eenmaal viel hij in.

Deze interlandperiode staan niet de belangrijkste wedstrijden voor Jong Oranje op het programma. De Nederlandse beloften oefenen op 23 september tegen België en op 27 september tegen Roemenië. De vriendschappelijke duels staan in het teken van de voorbereiding op het EK 2023.

Van de Looi heeft na de afzegging van Botman besloten geen vervanger op te roepen. De selectie van jong Oranje bestaat daardoor nu uit 22 spelers.

Reacties

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

afzeggen komt altijd weer als een boemerang bij hem terug......Getuigd niet van teamspirit. Ik hoop voor hem dat hij de volgende keer weer wordt geselecteerd!

SnelleJoey
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Botman zal spoedig de touwtjes overnemen van de oude garde (Blind / V. Dijk / De Vrij). Helaas kiest Louis voor nu geen nieuwe frisse krachten, maar eerder bewezen ervaren spelers. Alhoewel ik graag een defensieve lijn had gezien met Virgil als captain en de jonge garde van De Ligt en Botman. Voor nu is de defensie van oranje het laatste probleem dat wij hebben.

SnelleJoey
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Botman zal spoedig de touwtjes overnemen van de oude garde (Blind / V. Dijk / De Vrij). Helaas kiest Louis voor nu geen nieuwe frisse krachten, maar eerder bewezen ervaren spelers. Alhoewel ik graag een defensieve lijn had gezien met Virgil als captain en de jonge garde van De Ligt en Botman.

Frerinho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En terecht. Hij hoort gewoon bij het echte oranje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen