Van Gaal bespreekt Lewandowski en complimenteert Szymanski

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 september 2022 – Louis van Gaal heeft woensdag tijdens een persconferentie vooruitgeblikt op de Nations League-wedstrijd tegen Polen. De bondscoach van het Nederlands elftal is vooral benieuwd hoe zijn verdedigers het gaan doen tegen Robert Lewandowski, die in zijn ogen de beste spits ter wereld is.

Van Gaal bespreekt Lewandowski en complimenteert Szymanski

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Eerder dit jaar speelden Oranje en Polen met 2-2 gelijk. Wat het grote verschil met toen is? "Lewandowski, die gaat spelen. Dat is de beste spits van de wereld, een echte test. In alle wedstrijden die we onder mijn leiding hebben gespeeld, hebben we te veel doelpunten toegestaan. We hebben veel gemaakt, maar ook veel tegen gekregen. Het is echt een goede test om tegen zo'n spits te spelen. Die Szymanski van Feyenoord vind ik ook een heel leuke speler."

Lees ookVan Gaal neemt weigerende Krul niet mee naar het WK: "Gek, hè?"

Over de opstelling wil Van Gaal weinig kwijt. "Maar ik denk dat je waarschijnlijk de spelers zal zien van wie ik denk dat zij gaan spelen op het WK. Er is een aantal spelers dat nog zijn plek moet verdienen. Ook spelers die altijd hebben geleverd, moeten bij hun club gaan leveren. Het is niet vrijblijvend. Er zijn spelers die niet in vorm zijn, maar bij de kwalificatie wel een grote rol hebben gespeeld. Dan zou het heel vervelend zijn om ze niet te selecteren, maar de vorm is wel een belangrijk punt."

Van Gaal heeft de in grote lijnen in beeld wie hij wil meenemen naar Qatar. Maar wie 'zeker' zijn van een plek in de WK-selectie, wil de bondscoach niet verklappen. "Iedere speler moet leveren. Een aantal spelers heeft een garantie, dat zijn spelers die onder mijn leiding altijd hebben geleverd. Zij zijn zeker. Die namen kun je zelf bedenken, maar ga ik niet opnoemen."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd