Oranje heeft van opponenten Qatar en Ecuador niets te vrezen

23 september 2022, 22:22   Bijgewerkt: 23 september 2022, 22:27

Het Nederlands elftal lijkt voor WK-opponent Qatar niet te hoeven vrezen. Het thuisland van het eindtoernooi ging vrijdagavond in een oefenwedstrijd tegen Canada namelijk kansloos met 0-2 onderuit. Cyle Larin en Jonathan David maakten de doelpunten namens de bezoekers (zie onder). Ecuador, een andere opponent, speelde doelpuntloos gelijk tegen Saoedi-Arabië (0-0).

Maakte de WK-organisator in het recente verleden nog best af en toe wat indruk, met een zege op Egypte, Bulgarije en gelijkspel tegen Slovenië, ging het vrijdagavond beduidend minder. Tegen de sterkste ploeg van Canada, met naast de doelpuntenmakers ook Alphonso Davies in de basis en FC Eindhoven-aanvaller Charles-Andreas Brym als invaller, had het weinig in te brengen. Senegal en Ecuador zijn de andere twee tegenstanders van Nederland op het WK in Qatar.

Lees ook: Senegal-Nederland toch níét het openingsduel van WK in Qatar

Brazilië bevestigt favorietenstatus tegen Ghana

Waar Qatar geen enkele indruk maakte, is Brazilië bezig aan een ongekende reeks en uitstekende vorm. In eigen huis had de formatie geen enkele moeite met het Ghana van basisklant Mohammed Kudus, dat de laatste vijf interlands eveneens had gewonnen. Halverwege was het duel al beslist door twee goals van Richarlison (3-0), waarna de voet van het gaspedaal ging en ook oud-Ajacied Antony speeltijd kreeg als invaller. 

Brazilië zit op het WK in Groep G, met Zwitserland, Servië en Kameroen. Goed nieuws voor het Nederlands elftal is dat het de Goddelijke Kanaries op z'n vroegst pas in de finale van het toernooi kan treffen. Daarbij is de enige voorwaarde wel dat Brazilië de groep winnende afsluit, anders kunnen de degens eerder worden gekruist met de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. 

Overige uitslag: Ecuador - Saoedi-Arabië (0-0)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen