KNVB dwarsboomt 'gedroomde degradatie' van vierdeklasser

26 september 2022, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een grote tegenvaller voor vierdeklasser vv Willemsoord. De club mag van de KNVB namelijk niet tussentijds degraderen. Daartoe had de amateurclub een verzoek ingediend, nadat de afgelopen transferperiode dramatisch was verlopen. Dat verzoek is dus echter door de voetbalbond afgewezen.

Dat het een moeilijk seizoen zou gaan worden, wist het Overijsselse Willemsoord al van tevoren. De club degradeerde dit jaar uit de Derde Klasse en raakte in de zomer zeven spelers kwijt. Wat echter niet voorzien werd, was dat er op de laatste dag van de transferperiode nog eens zeven spelers extra zouden vertrekken. Nog eens twee spelers besloten te stoppen, waardoor er weinig van de ploeg overbleef.

Na zes verloren wedstrijden en een doelsaldo van drie voor en 35 tegen, besloot Willemsoord dat het genoeg had gezien van de Vierde Klasse en vroeg het de KNVB of het nog een niveau lager kon gaan spelen. Maar de bond wees het verzoek af, zo meldde De Stentor. Daarmee staat de club naar alle waarschijnlijkheid een erg lastig seizoen te wachten.

Reactie trainer

Na de afwijzing van de KNVB wil trainer Bernard Koning enkel vooruitkijken. "Wat geweest is, is geweest. Natuurlijk zullen sommigen het nog als tegenslag ervaren, maar we moeten er het beste van maken in de Vierde Klasse. We hebben jonge, enthousiaste spelers in de ploeg die graag willen. Het is aan mij om er een hecht team van te maken en te zorgen dat er nog dingen worden bijgebracht. We moeten in ieder geval elke wedstrijd alles geven wat binnen onze mogelijkheden ligt. Dan zien we wel waar het schip strandt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen