Sporting hoopt Figo terug te halen

17 augustus 2006, 11:47

Sporting Lissabon wil alles in het werk stellen om Luis Figo na het komende seizoen terug te halen naar Portugal. Het contract van de inmiddels 33-jarige Portugees loopt medio 2007 af en Sporting hoopt dat Figo daarna bereid is om zijn loopbaan in zijn vaderland af te sluiten. 

De kans dat Figo in zal gaan op het aanbod, is aanzienlijk. De aanvaller debuteerde in het seizoen 1989/1990 bij Sporting in het betaald voetbal en stond vervolgens tot medio 1995 op de loonlijst bij de club uit Lissabon. Via FC Barcelona en Real Madrid is hij nu terecht gekomen bij het Italiaanse Inter, maar zijn verbintenis aldaar loopt volgend jaar af. 

Nadat eerder Figo al door liet schemeren dat hij open staat voor een terugkeer naar Portugal, heeft Sporting-voorzitter Filipe Soares Franco nu laten weten dat hij een poging wil wagen om de aanvaller terug te halen. "Natuurlijk zijn we afhankelijk van een groot aantal factoren, maar het is goed mogelijk dat Figo zijn loopbaan bij Sporting af zal sluiten. We hopen van harte dat dit zal gebeuren, het zou voor Sporting een absolute droom zijn."

Figo geldt als één van de beste voetballers van het afgelopen decennium. In 2000 werd hij door France Football verkozen tot Europees voetballer van het jaar en bovendien verkoos de FIFA hem als niet veel later tot wereldvoetballer van het jaar 2001. Tijdens het afgelopen WK, waarin Portugal als vierde eindigde, stopte Figo als international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen