Kruipt De Ligt met Bayern München uit het diepe dal in Duitsland?

30 september 2022, 14:13

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 30 september. 

Specials

Waarom de huidige generatie Nederlandse trainers tekort komt 

Het was uitgerekend Johan Cruijff die zich vanaf het einde van de jaren negentig hard maakte om oud-voetballers makkelijker binnen de sport te behouden. Niet alleen zouden de organisatorische functies bij Nederlandse clubs vaker toebedeeld moeten worden aan oud-voetballers, maar ook de trainerscursus werd makkelijker gemaakt voor Oranje-internationals. Toch heeft dit beleid bij de KNVB twintig jaar later nog geen vruchten afgeworpen. 

Wedstrijden

Bayern München – Bayer Leverkusen (20.30 uur)

Een heerlijk potje in Duitsland, direct na de interlandbreak. Maar dan wel vooral op basis van de namen van beide clubs, niet zozeer op de recente vorm. Der Rekordmeister won de laatste vier duels in Duitsland niet en verloor voor de interlandbreak zelfs bij FC Augsburg. Een goed resultaat tegen die Werkself is dan ook nodig, zeker omdat Bayer nog veel teleurstellender presteert met de vijftiende plek. Voor wie van de twee komt er een opkikker?

Lees ook: Nagelsmann baalt van harde kritiek na dramatische reeks Bayern 

PEC Zwolle – Jong Ajax (20.00 uur)

Op het aantal gescoorde goals voor staat PEC Zwolle momenteel aan de leiding in de Eerste Divisie en in de eerste periodetitel. Met nog twee duels te spelen hijgt Heracles Almelo serieus in de nek van het elftal van Dick Schreuder, dat slechts één goaltje meer maakte. Tegen Jong Ajax en FC Dordrecht moeten ze het beter doen dan Heracles Almelo tegen FC Den Bosch en De Graafschap. Al is ook FC Eindhoven (volgt op één punt) nog kanshebber. 

Angers – Olympique Marseille (21.00 uur)

In Frankrijk lijkt Paris Saint-Germain vlekkloos af te stevenen op de volgende landstitel, maar met twintig punten uit acht duels is Olympique Marseille momenteel een serieuze concurrent voor de koploper van de Ligue 1. De laatste twee officiële duels won de formatie van Igor Tudor dan weliswaar weer niet, terwijl Angers door twee achtereenvolgende zeges juist weer hekkensluiter af is. 

Voetbal op tv

18.30 uur: Hannover 96 – Hamburger SV, Viaplay, live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

20.00 uur: FC Den Bosch – Heracles Almelo, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: PEC Zwolle – Jong Ajax, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: Schakelkanaal, ESPN, live verslag van de voetbalvrijdag

20.00 uur: Sporting Portugal – Gil Vincente, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Primeira Liga

20.30 uur: Bayern München – Bayer Leverkusen, Viaplay, live verslag van het duel in de Bundesliga

22.15 uur: FC Porto – SC Braga, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Primeira Liga

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is vandaag vrijdag 30 september... Wordt tijd dat de artikelen grondig worden geïnspecteerd alvorens deze worden gepubliceerd; er staan doorgaans een hoop fouten in, zowel inhoudelijk als grammaticaal/typefouten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen