Gravenberch bewierookt: "Beter dan de meeste spelers van zijn leeftijd"

3 oktober 2022, 17:46

De kans is aanwezig dat Ryan Gravenberch zich dinsdagavond vanaf de aftrap mag laten zien bij Bayern München. Coach Julian Nagelsmann wilde weinig kwijt over zijn opstelling voor het Champions League-duel met Viktoria Plzen, maar gaf aan zeer tevreden te zijn over de van Ajax overgekomen middenvelder.

"Hij maakt de laatste weken heel veel stappen. Het zou zomaar kunnen dat hij morgen in de basis staat, maar ik heb nog geen beslissing genomen. Dat hangt ook af van wat er gebeurt op andere posities, want ik wil niet te veel wijzigingen doorvoeren. Ran moet geduld hebben, maar is goed bezig", zei Nagelsmann op de voorbereidende persconferentie.

Nagelsmann liet zich bijzonder positief uit over zijn jonge middenvelder. "Hij heeft alles wat een voetballer nodig heeft. Hij kan geweldig dribbelen, zelfs onder druk. Hij is beter dan de meeste andere voetballers van zijn leeftijd. Toch moet hij echt geduld hebben. Hij moet beter zijn dan de andere spelers."

Gravenberch kwam dit seizoen al negen keer in actie, maar dat was vooral als invaller. De twintigjarige middenvelder, die nog altijd droomt van deelname aan het WK, stond alleen in het bekertoernooi aan de aftrap. In de 0-5 zege op Viktoria Köln was Gravenberch goed voor een goal en een assist.

Lees ook: Buitenland: AZ niet de enige verrassende koploper in Europa

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen