Schreuder verklaart late wissels van Ajax: "Vond ik nog niet nodig"

5 oktober 2022, 07:30   Bijgewerkt: 5 oktober 2022, 07:36

Alfred Schreuder heeft na de wedstrijd tussen Ajax en SSC Napoli gereageerd op het feit dat hij pas laat wisselde. De aanhang van de Amsterdammers had namelijk graag gezien dat de trainer halverwege al had ingegrepen. Dat deed Schreuder echter niet en Ajax ging roemloos ten onder in de Champions League.

Voor de camera van RTL7 gaf Schreuder tekst en uitleg over zijn wisselbeleid. "Als ik dat nodig had gevonden, had ik in de rust gewisseld. Dat is aan mij. Ik vond dat we nog okay begonnen, al zag je dat Napoli wel gevaarlijk was. Wij waren niet goed aan de bal en dan kom je tegen deze tegenstander in de problemen. De 1-3 vond ik een goedkope goal en de 1-4 kort na rust was typerend voor deze avond."

Lees ook: Ajax op Rapport: internationals zakken door het ijs

Uiteindelijk werd het dus liefst 1-6 in de Johan Cruijff ArenA. "Dat lijkt geflatteerd, maar ik vond Napoli wel echt veel beter. Zij hadden een goede dag, wij een heel slechte. Het klasse-verschil was te groot. Napoli en Liverpool zijn gewoon een maatje te groot voor ons. Als je realistisch bent, wordt overwinterting steeds moeilijker. We moeten volgende week winnen bij Napoli en zullen dan uit een ander vaatje moeten tappen."

Ajax-onwaardig

Ook bij Ziggo Sport liet Schreuder van zich horen over de afstraffing. "Dit was Ajax-onwaardig. Ik begrijp de emotie, de boosheid en teleurstelling die mensen voelen. Wij moeten ten alle tijde rustig blijven. Dat is het enige wat we kunnen doen. Ik loop er niet voor weg." Volgende week woensdag staan Napoli en Ajax opnieuw tegenover elkaar. Dan wordt er om 18.45 uur afgetrapt in het Stadio Diego Armando Maradona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder zei: "Napoli en Liverpool zijn een maatje te groot" Waarom en waarvoor dan meedoen met een competitie waarin zij ook spelen Alfred ? Schreuder zei op de vraag over zijn opstelling+wissels : "Ik ben de coach, ik bepaal, ik ben verantwoordelijk" Om nu zijn verantwoordelijkheid te nemen dient hij zijn ontslag in te dienen, want supporters van Ajax moeten hem niet meer. Schreuder doet alsof Ajax -VAN- hem is en niet dat hij -VOOR- de AFC Ajax werkt. Schreuder heeft in één klap Ajax kapotgemaakt, niet alleen qua naam, qua status maar ook financieel. Schreuder is eigengereid en kan zich scharen bij Ten Hag (Blind en Veltman destijds), Van Basten (Huntelaar/Van Persie), De Boer (El Hamdaoui/Milik-kampioenswedstrijd De Graafschap), Van Bommel.......... Schreuder moet weg.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zit er niet lang meer als die geen koppen laat rollen van Blind, Tadic en Rensch.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eigenlijk heeft de scheidsrechter Schreuder een handje geholpen door uit te leggen wie er het veld zou moeten verlaten. Het nadeel is natuurlijk wel dat als je die route afwacht je er niet een andere speler voor terug mag zetten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen