PSV, Feyenoord en AZ moeten status Nederlands voetbal herstellen

6 oktober 2022, 07:00   Bijgewerkt: 5 oktober 2022, 23:41

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 6 oktober.

Wedstrijden

FC Zürich - PSV (18.45 uur)

In Zwitserland moet PSV de kater van de 3-0 nederlaag op bezoek bij SC Cambuur zien weg te poetsen. Het kwakkelende FC Zürich lijkt daarvoor de ideale tegenstander, al zijn trainer Ruud van Nistelrooij daar ongetwijfeld anders over denken. Zürich is de hekkensluiter van de Zwitsere Super League en staat ook onderaan in groep A van de Europa League. PSV heeft na een wedstrijd een punt gepakt en strijdt met Arsenal en FK Bodø/Glimt om de bovenste twee plekken. Dan kan iedere misstap fataal zijn voor de Eindhovenaren.

FC Midtjylland - Feyenoord (21.00 uur)

Groep F is momenteel misschien wel de meest spannende poule van de Europa League. Feyenoord is op basis van doelsaldo de koploper, maar Midtjylland, Lazio en Sturm Graz hebben net als de Rotterdammers drie punten. Feyenoord brengt in Denemarken een bezoekje aan Midtjylland, de huidige nummer zeven van de Superligaen. Toch lijkt de ploeg van trainer Arne Slot de borst nat te kunnen maken. Lazio bracht al een bezoekje aan de MCH Arena en keerde met een dikke 5-1 nederlaag terug naar Rome. Feyenoord is dus gewaarschuwd.

AZ - Apollon Limassol (21.00 uur)

In tegenstelling tot PSV en Feyenoord kan AZ overwintering in de Europa al een beetje ruiken. De Alkmaarders spelen weliswaar een niveautje lager in de Conference League, maar zijn nog zonder puntenverlies in groep E. Tegenstander Apollon Limassol uit Cyprus heeft pas een puntje, maar doet het wel goed in de A Divizion. Daarin staat de club na vijf duels op de derde plek. In Alkmaar zullen de bezoekers dan ook azen op een stuntje. De koploper van de Eredivisie is echter in goede vorm en zal dit zomaar laten gebeuren.

Voetbal op tv

18.45 uur FC Zürich - PSV, ESPN & Veronica - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

18.45 uur Omonia Nicosia - Manchester United, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

18.45 uur Sturm Graz - Lazio, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

21.00 uur FC Midtjylland - Feyenoord, ESPN & Veronica - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

21.00 uur AZ - Apollon Limassol, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Conference League

21.00 uur Arsenal - FK Bodø/Glimt, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

21.00 uur AS Roma - Real Betis, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Europa League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen