Met dit nieuwe dreamteam wil Brazilië einde maken aan vloek

16 november 2022, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er gaat geen wereldkampioenschap voorbij dat Brazilië vooraf niet tot topfavoriet wordt gebombardeerd. De recordwinnaar van het WK stelt sinds de gewonnen titel in 2002 echter hevig teleur op de mondiale eindronde, die wordt gezien als de ultieme prijs. In Qatar hopen de Goddelijke Kanaries zich te verlossen van de vloek die al twintig jaar heerst. FCUpdate.nl schetst waarom het dit jaar eindelijk gaat lukken.

6 juli 2018. Met tranen in de ogen druipen de Braziliaanse spelers af in de Russische Kazan Arena, waar België zojuist het vonnis van de Brazilianen al in de kwartfinale heeft geveld. Nee, ook dit jaar is het de Zuid-Amerikanen niet gelukt om de favorietenstatus waar te maken. In 2002 won het land de laatste wereldtitel, sindsdien opende de uitpuilende prijzenkast alleen driemaal voor de Copa América.

Die stond de afgelopen jaren in aanloop naar de eindronde in Qatar op. Met een ploeg die eindelijk weer goed denken aan de Goddelijke Kanaries van begin deze eeuw klom Brazilië naar de koppositie op de wereldranglijst en plaatste het land zich met speels gemak voor het WK. Het grote verschil met de afgelopen jaren? Eindelijk heeft Brazilië weer een elftal met op iedere positie een speler die uitkomt bij een absolute topclub.

Keiharde keuzes

Wat te denken van de voorhoede, waar bondscoach Tite keiharde keuzes zal moeten maken. Neymar is in topvorm te komen en verzekerd van zijn plek in de basis. Met Vinicius Junior (Real Madrid), Gabriel Jesus (Arsenal), Roberto Firmino (Liverpool), Raphinha (FC Barcelona), Antony (Manchester United) én Richarlison (Tottenham Hotspur) heeft de oefenmeester de keuze uit tal van topspelers die bij hun club tot de dragende krachten behoren.

Aanvallend had Brazilië ook in de magere jaren altijd nog voldoende keuzestress. Het grootste verschil ten opzichte van de afgelopen WK-edities zit vooral in de kracht van het collectief. Keepers Alisson (Liverpool) en Ederson (Manchester City), verdedigers Marquinhos (Paris Saint-Germain) en Eder Militão (Real Madrid) en middenvelders Fabinho (Liverpool) en Casemiro (Manchester United) behoren op hun specifieke posities tot de absolute wereldtop.

Het maakt Brazilië op voorhand topfavoriet voor de eindzege. Een status die de Goddelijke Kanaries niet vreemd is, maar dit jaar eindelijk weer eens bevestigd moet worden.

Best mogelijke formatie Brazilië: Alisson; Militão, Thiago Silva, Marquinhos, Telles; Fabinho, Casemiro, Neymar; Antony, Jesus, Vinícius

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen