Spectaculaire avond: deze namen vielen in Parijs in de prijzen

17 oktober 2022, 23:50

De avond waar door veel voetballiefhebbers reikhalzend naar werd uitgekeken zit erop. France Football heeft er alles aan gedaan om van de Ballon d'Or-verkiezing een groot feest te maken. Dat is aardig gelukt, zullen vooral de voetballers die in de prijzen vielen denken. Een overzicht van de winnaars. 

Ballon d'Or

De prijs waar het maandagavond natuurlijk allemaal om draaide. Eigenlijk was de winnaar al lang en breed bekend. Sadio Mané, Kevin de Bruyne, Mohamed Salah en Robert Lewandowski hebben allemaal een geweldig seizoen achter de rug, maar er was één speler die er met kop en schouders bovenuit stak: Karim Benzema. De Fransman werd met Real Madrid kampioen van Spanje én in Europa. Hij ging er zowel in La Liga als de Champions League met de topscorerstitel vandoor. Benzema werd in Parijs dan ook volledig terecht verkozen tot Wereldvoetballer van het seizoen 2021/2022. 

Ballon d'Or Féminin

Ook bij de vrouwen werd de Gouden Bal voor de beste voetballer van het afgelopen seizoen uitgereikt. Vivianne Miedema behoorde wel tot de genomineerden voor de Ballon d'Or Féminin, maar ze maakte het uiteindelijk niet tot de laatste vijf kanshebbers. Alexia Putellas kreeg de meeste stemmen en mocht, evenals vorig jaar, de Gouden Bal in ontvangst nemen. Putellas scoorde vorig seizoen 34 keer voor FC Barcelona in alle competities. De Spaanse speelster zal haar 'overwinning' in Parijs vooral als een enorme steun in de rug zien. Door een zware blessure staat ze immers nog heel lang aan de kant. 

Kopa Trophy

FC Barcelona verloor zondag de Clásico van Real Madrid en raakte daardoor de koppositie kwijt aan de eeuwige rivaal. Een dag na de verloren kraker in Madrid was er beter nieuws voor de Catalanen. Pablo Gavi werd immers uitgeroepen tot winnaar van de Kopa Trophy, de prijs voor de beste voetballer onder de 21 jaar. Gavi debuteerde vorig seizoen onder Ronald Koeman in de hoofdmacht van FC Barcelona en is eigenlijk niet meer weg te denken uit het elftal van Xavi Hernández. De nog altijd pas 18-jarige middenvelder is de opvolger van team- en landgenoot Pedri. Gavi is overigens niet de enige FC Barcelona-speler die in de prijzen viel. Lewandowski greep weliswaar naast de Ballon d'Or, maar hij kreeg wel de Gerd Muller-trophy uitgereikt. De Pool scoorde vorig seizoen de meeste doelpunten voor club én land. 

Yashin Trophy 

Ook de beste doelman van het afgelopen seizoen werd in het zonnetje gezet. Het was natuurlijk Thibaut Courtois die de Yashin Trophy in ontvangst mocht nemen. De Belgische goalie van Real Madrid zette indrukwekkende prestaties neer in de Champions League. In de eindstrijd was hij een serieuze plaag voor Liverpool. Mané en Salah kregen de bal maar niet voorbij de sluitpost. 

Overige winnaars

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen