Shakthar vraagt hoofdprijs voor wereldtalent: "Meer dan Antony"

29 oktober 2022, 10:51

Mykhailo Mudryk heeft in een korte tijd flink naam voor zichzelf gemaakt. De 21-jarige vleugelspeler van Shakhtar Donetsk verkeert dit seizoen in topvorm en heeft daardoor de belangstelling van enkele topclubs gewekt. Volgens Carlo Nicolini, technisch directeur bij de Oekraïense club, moeten geïnteresseerde clubs echter niet denken hem voor een koopje binnen te kunnen halen.

"Veertig miljoen? Daar nemen we de telefoon niet voor op", begint Nicoloni. "En voor vijftig miljoen gaan we de voorzitter ook niet lastigvallen. We hoeven niet te verkopen, we willen niet zomaar bedragen noemen die niet realistisch zijn. Maar hij is de meest beslissende speler in deze ploeg. Als je spelers wil hebben die het verschil maken bij topclubs, dan moet je genoeg geld hebben", stelt de clubman, die samen met oud-voetballer Darijo Srna het verkoopbeleid bepaalt.

Na vorig seizoen al sporadisch te zijn ingevallen is Mudryk dit jaar steeds belangrijker voor Shakhtar. In de Oekraïnse Premier League was hij in 6 wedstrijden goed voor 3 doelpunten en vijf assists. Ook in de Champions League wist Mudryk al drie keer te scoren tot dusver, waaronder op schitterende wijze afgelopen dinsdag tegen Celtic. Dankzij zijn sterke prestaties debuteerde Mudryk inmiddels ook al voor de nationale ploeg van Oekraïne, vandaar dat Nicoloni bereid is om de hoofdprijs te vragen voor het toptalent. "Wij vinden Mudryk meer waard dan Antony, en voor hem heeft Manchester United honderd miljoen euro betaald. Er zijn wel clubs die dat kunnen betalen."

Manchester City geïnteresseerd

Mocht Shakhtar daadwerkelijk de hoofdprijs vangen voor Mudryk, dan is dan een flinke stijging ten opzichte van het clubrecord, dat momenteel op zestig miljoen euro staat voor de transfer van Fred naar Manchester United. Momenteel zouden onder meer Arsenal en Manchester City in de markt zijn voor de vleugelspeler, die naar verluidt aankomende zomer zou kunnen vertrekken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen