Bizar: wedstrijd Shakhtar onderbroken door luchtalarm in Lvyv

29 oktober 2022, 23:30

De wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Oleksandria is zaterdagmiddag ruim anderhalf uur onderbroken. De teams moesten hun competitieduel noodgedwongen staken vawege de dreiging van raketaanvallen. In Lvyv was het luchtalarm namelijk afgegaan en dus werd er ingegrepen.

Het treffen tussen Shakhtar en Oleksandria was zaterdag een heuse topper in de Premjer Liha, de hoogste competitie van Oekraïne. Ondanks de oorlog werd de competitie onlangs gestart en inmiddels heeft Shakhtar al acht duels afgewerkt. De wedstrijd tegen Oleksandria werd in Lvyv gespeeld omdat het niet veilig is om in Donetsk te voetballen.

Bij een 0-1 tussenstand moesten beide ploegen de kleedkamer opzoeken vanwege het luchtalarm. Door ontwikkelingen in de oorlog is het ook in Lvyv onrustig. Na de onderbreking van ruim anderhalf uur boog Shakhtar de achterstand om in een 2-1 voorsprong. De drie punten werden niet gepakt. Oleksandria knokte zich nog terug naar een 2-2 gelijkspel.

Champions League

Aanstaande woensdag staat er voor Shakhtar een belangrijke wedstrijd op de planning in de groepsfase van de Champions League. Er wordt gespeeld tegen RB Leipzig, een directe concurrent in de strijd om overwintering. Een zege helpt Shakhtar naar de volgende ronde. In de Champions League speelt de topclub uit Oekraïne zijn thuiswedstrijden in Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen