De beoordelingen van Ajax bij het Champions League-afscheid

1 november 2022, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is de Champions League geeïndigd met een simpele overwinning op bezoek bij Rangers FC. De Amsterdammers waren vooral in de eerste helft veel sterker dan de Schotten en zagen via Mohamed Kudus nog een doelpunt afgekeurd worden: 1-3. FCUpdate.nl maakt voor de laatste keer in dit miljardenbal de balans op aan de hand van de cijfers.

De avond in Glasgow werd een uiterst vervelende voor Owen Wijndal. De linksback kreeg eindelijk weer eens een basisplaats van Alfred Schreuder en was zowel bij het eerste als ook tweede doelpunt betrokken, maar moest nog voor de pauze met een vervelende blessure naar de kant. Desondanks hield hij een ruime voldoende over aan zijn spel in Schotland. De back aan de andere kant, Jorge Sánchez, maakte een veel mindere indruk en scoorde als enige een voldoende. 

Keeper Remko Pasveer leek achterin ook weer eens de nul te houden, maar moest - nadat hij zelf had geblunderd - uiteindelijk toch een tegengoal incasseren. De sluitpost scoorde desondanks wel een krappe voldoende. Hetzelfde geldt voor Steven Bergwijn en Kenneth Taylor, maar opvallend speelden beide potentiële WK-gangers niet in Schotland. Voor aanvoerder Dusan Tadic, die veel balverlies leed, kon echter hetzelfde worden gezet. 

Opstelling en beoordelingen*

Ajax: Remko Pasveer 5,5; Owen Wijndal 7,5 (44. Devyne Rensch 6,5), Calvin Bassey 7, Jurriën Timber 6,5, Jorge Sánchez 5; Kenneth Taylor 6 (87. Florian Grillitsch -), Edson Álvarez 6,5, Steven Berghuis 7,5 (56. Davy Klaassen 6); Dusan Tadic 6, Mohammed Kudus 7, Steven Bergwijn 6 (88. Francisco Conceicao -).

Man of the match: Steven Berghuis

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen