Frank de Boer liet wegens loopbaan schoonzoon baan schieten

4 november 2022, 20:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Blind verliet de Raad van Commissarissen van Ajax vorig jaar tijdelijk om Louis van Gaal te gaan assisteren als bondscoach. Voor de vrijgekomen plaats was Frank de Boer in beeld, maar de oud-trainer had een opmerkelijke reden om af te zien van de betrekking.

De oud-trainer is namelijk de schoonvader van scheidsrechter Joey Kooij (30). De Boer ging bij de KNVB na of een nieuw dienstverband bij de club die hij als speler én trainer jarenlang diende gevolgen zou kunnen hebben voor de wedstrijden waarvoor Kooij zou kunnen worden aangesteld, en kreeg daar een bevestigend antwoord op: "Uiteindelijk heeft de KNVB gezegd dat hij dan waarschijnlijk geen wedstrijden van Ajax had mogen fluiten. Toen heb ik het niet gedaan", zegt De Boer in de talkshow De Aftrap van NH Sport.

De Boer had in eerste instantie wel oren naar de functie: "De kans was groot dat ik het had gedaan", geeft hij aan, "want het was voor en bepaalde periode." Hij bevestigt daarmee indirect dat Blind na het WK, als Van Gaal zijn loopbaan als trainer definitief beëindigt, terugkeert in de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club.

Controverse

Joey Kooij kwam recent nog in het nieuws rond een ander mogelijk geval van belangenverstrengeling. Zijn collega-scheidsrechters spraken anoniem hun verbazing uit dat Kooij werd aangesteld voor het duel AZ - FC Volendam. Kooij is in het dagelijks leven werkzaam bij het bedrijf dat op het shirt van de Alkmaarders fungeert als rugsponsor. De KNVB zag er echter geen probleem in om hem desondanks aan te stellen voor het duel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slap excuus, als trainer werd het ieder jaar minder bij Ajax, Bij Inter gefaald, top spelers noemden hem de slechtste coach ooit, logisch als Frank al moeite heeft met Nederlands praten. Bij Crystal Palace mislukt, Als bondscoach (alleen de aanstelling al, Broer Ronald is vriend van toenmalige manager KNVB, Nico jan Hoogma, samen gespeeld bij Twente) volkomen mislukt en geen plaatsing door Frank! Frank daarna nog in de USA geprobeerd als trainer bij Atlanta en daar als trainer wederom is mislukt. Je moet weten wat je kan, goede voetballer maar geen trainer. Waarom dan lid in de RVC?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen