Zuid-Korea haalt opgelucht adem: sterspeler Son heeft goed nieuws

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 november 2022 – Uitstekend nieuws voor Zuid-Korea en de neutrale voetballiefhebber. Heung-min Son is namelijk 'gewoon' van de partij als zijn land over ruim twee weken begint aan het WK in Qatar. Afgelopen week stond er nog een serieus vraagteken achter de inzetbaarheid van Son. 

Zuid-Korea haalt opgelucht adem: sterspeler Son heeft goed nieuws

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het is in aanloop naar de start van het eindtoernooi flink duimen en bidden geblazen voor de deelnemers. In de voorbije maanden viel immers al de ene na de andere speler geblesseerd uit. Dinsdagavond was het helaas de beurt aan Sadio Mané. De Senegalees moest zich in de thuiswedstrijd van Bayern München tegen Werder Bremen al na twintig minuten laten vervangen. De schade leek in eerste instantie nog wel mee te vallen, maar volgens L'Équipe kan Senegal in Qatar geen beroep doen op de sterspeler. 

Lees ook: Senegal heeft een probleem: dit zijn de alternatieven voor Mané

Botsing
Ook Zuid-Korea leek het te moeten gaan stellen zonder zijn absolute vedette. Het hele land hield vorige week zijn hart vast toen Son geblesseerd uitviel gedurende het Champions League-treffen tussen Olympique Marseille en Tottenham Hotspur. De aanvaller kwam keihard in botsing met een speler van Olympique Marseille, waardoor hij zijn jukbeen brak en onder het mes moest. Son leek het WK daardoor niet te gaan halen, wat natuurlijk een enorme klap zou zijn voor Zuid-Korea en de speler zelf. Maar vijftien dagen voor het eerste groepsduel met Uruguay laat Son zijn land opgelucht ademhalen. 

'Ik wil iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen die ik afgelopen week heb ontvangen. Ik heb er heel veel gelezen en ik waardeer jullie allemaal', begint Son op Instagram. Het heeft in eerste instantie veel weg van een trieste mededeling, maar daarvan is geen sprake. 'Uitkomen op een WK is de droom van zoveel opgroeiende kinderen, zoals dat ook die van mij was. Ik zal dit voor geen goud missen. Ik kan niet wachten om ons mooie land te vertegenwoordigen, zie jullie snel', waarmee Son alle twijfels over zijn deelname aan het WK in één klap heeft weggenomen. 

Rusland
Het wordt Son zijn tweede Wereldkampioenschap met Zuid-Korea. Tijdens het WK van 2018 in Rusland kwam Son in alle drie de groepsduels in actie. Hoewel hij trefzeker was tegen Mexico en Duitsland, kon hij niet voorkomen dat Zuid-Korea in de groepsfase werd uitgeschakeld. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd