Opmerkelijk: Senegal schakelt medicijnmannen in voor Mané

11 november 2022, 07:54

Senegal zet alles op alles om Sadio Mané op tijd fit te krijgen voor het WK. De aanvaller van Bayern München kampt sinds een week met een peesblessure, waardoor zijn deelname aan het toernooi in gevaar is gekomen. Toch denkt de nationale ploeg van het Afrikaanse land aan creatieve oplossingen om Mané mee te kunnen nemen naar Qatar.

Fatma Samoura, Senegalees Secretaris-generaal van de FIFA, maakte dat donderdagavond bekend aan de tv-zender Europe 1. "We gaan medicijnenmannen gebruiken", stelde Samoura. Hoewel het niet zeker is of dit de aanvaller zal helpen, wil de voetbalbond er alles aan doen om Mané mee te nemen naar Qatar. "Op dit moment grijpen we alles aan. We hopen op een wonder. Hij moet er bij zijn!"

Ondanks het feit dat het meespelen van Mané dus verre van zeker is, lijkt de Senegalese superster zich echter geen zorgen te hoeven maken over zijn plaats in de selectie. AFP was namelijk stellig over de aanwezigheid van Mané. "Eén ding is zeker, Mané staat vrijdag op de lijst", aldus het Franse persbureau. Morgen wordt de definitieve selectie van Senegal bekendgemaakt.

Boodschap van de president

Sinds het Franse voetbalblad L'Équipe afgelopen week bekend maakte dat de deelname van Mané onzeker is, leeft dit onderwerp enorm binnen het land. Dit werd onder meer duidelijk toen zelfs President Macky Sall een persoonlijke boodschap had voor Mané, die hij op Twitter een hart onder de riem stak. 'Sadio, Leeuwenhart! Ik steun je met heel mijn hart! God zegene je!'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En vervolgens tegen een Onana'tje aanlopen tijdens de dopingcontrole...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen