Volendam heft schorsing Tayrell Wouter op na bestuderen beelden

16 november 2022, 22:28

De schorsing van Tayrell Wouter, speler van Jong FC Volendam, is opgeheven. De speler werd in oktober van dit jaar op non-actief gesteld nadat hij in juli betrokken was geweest bij een vechtpartij in een nachtclub in Amsterdam. Op beelden van het incident die de club nu heeft kunnen inzien is echter te zien dat Wouter juist probeerde de ontstane ruzie te sussen.

'Na het zien en bestuderen van de beelden van het incident in Club Air te Amsterdam in de nacht van 16 op 17 juli jl. hebben bestuur en directie van FC Volendam unaniem vastgesteld dat Wouter alles in het werk heeft gesteld om twee vechtende bezoekers – waaronder het vrouwelijke slachtoffer – uit elkaar te halen', schrijft de club in een verklaring op de eigen website.

Volendam heeft daarna besloten de schorsing van de speler met directe ingang op te heffen, waardoor Wouter weer aan kan sluiten bij de selectie van Jong FC Volendam, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Wouter speelt doorgaans als rechts- of linksbuiten in het tweede elftal van de club, dat wordt getraind door voormalig Ajacied Kiki Musampa. Het elftal staat dit seizoen zestiende na veertien wedstrijden.

Bij het incident in juli zou een vrouw het slachtoffer zijn geworden van aanranding en zware mishandeling. De speler ontkende destijds direct zich daaraan schuldig te hebben hebben gemaakt. Die lezing wordt door de vrijgegeven beelden dus ondersteund, waarna de club hem per direct in ere heeft hersteld. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen