Pochettino vergelijkt PSG-sterren: "Van nature onverantwoordelijk"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 november 2022 – Mauricio Pochettino stond van januari 2021 tot juli 2022 als trainer voor de groep bij Paris Saint-Germain. De Argentijn is dan ook de aangewezen persoon om Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé, de drie grote sterren van de ploeg, met elkaar te vergelijken. 

Pochettino vergelijkt PSG-sterren: "Van nature onverantwoordelijk"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In een interview met El País is de momenteel clubloze trainer lovend over zijn landgenoot Messi. "Hij verkeert in grootse vorm", zegt Pochettino, die bovendien ziet dat Argentinië volledig in zijn dienst voetbalt. "Ze weten alles zo aan te passen dat de beste speler ter wereld zich op zijn best voelt." Hij ziet een belangrijk verschil tussen Messi en die andere grote legende Diego Maradona. "Messi is niet zo impulsief. Diego deed altijd wat hij voelde. Leo is reflectiever, hij denkt veel meer na."

Volgens Pochettino kan Neymar net zo belangrijk voor Brazilië zijn als Messi dat voor Argentinië is. Toch ziet hij een groot verschil in karakter tussen beide aanvallers, die eerder ook in Barcelona jarenlang samenspeelden. "Neymar is van nature onverantwoordelijk, een bandiet", zegt Pochettino. "Messi vindt plezier in het simpele. Neymar juist in het moeilijke", verduidelijkt hij. Toch heeft dat ook voordelen voor het spel van de Braziliaan. "Hij schaamt zich niet als hij de bal verliest, voetbal is voor hem in essentie het laten zien van mooie dingen." 

De Fransman Kylian Mbappé is de derde grote ster van PSG die Pochettino bespreekt. "Hij is onvolwassener", vindt de Argentijn. "Maar hij is de enige van de drie die al een WK heeft gewonnen!" Hij is dan ook zeer te spreken over de nog altijd maar 23-jarige aanvaller. "Kylian is een beest. Hij heeft charisma, hij trekt je aan. Hij heeft zoveel technische kwaliteiten." Toch is hij nog altijd zoekende naar zijn beste rol in de nationale ploeg volgens Pochettino. "Hij en Benzema moeten de ruimtes zien te delen terwijl Griezmann zich voor die twee moet opofferen." Bovendien vraagt de trainer zich hardop af of Mbappé er verstandig aan doet om de komende jaren in Parijs te blijven: "Het verlaten van zijn comfortzone zal hem dichter bij de Ballon d'Or kunnen brengen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd