Mooi: Belgische minister wijst FIFA-baas op OneLove-band

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – België speelde woensdagavond zijn eerste WK-wedstrijd. Goed was het zeker niet wat de ploeg van Roberto Martínez liet zien, maar gewonnen werd er wel: met 1-0 van Canada. Waar de Rode Duivels dus niet wisten te imponeren, daar maakte minister Hadja Lahbib wel indruk. Lahbib was aanwezig om haar nationale ploeg te supporteren en deed dat met de OneLove-band om haar arm. Er is sinds de start van het WK veel te doen om het wel of niet dragen van de band met de regenboogkleuren. Lahbib besloot om dat wel te doen en dat in gezelschap van FIFA-baas Gianni Infantino. 

Mooi: Belgische minister wijst FIFA-baas op OneLove-band

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De FIFA laat zich dit WK wederom niet van haar beste kant zien. Het eindtoernooi in Qatar is sowieso al heel omstreden, maar dat is er sinds de start afgelopen zondag eigenlijk niet minder op geworden. Op de dag van de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador (0-2 winst voor de Zuid-Amerikanen) klonk het gerucht dat de FIFA van plan was om aanvoerders die van plan waren de OneLove-band om hun arm te gaan dragen, te bestraffen met een gele kaart. Een dag later volgde de bevestiging dat de wereldvoetbalbond dat écht wilde gaan doen. Dat deed de KNVB doen besluiten om Virgil van Dijk zonder regenboogkleuren het veld op te sturen. Oranje is naar Qatar afgereisd om wereldkampioen te worden en het sportieve aspect weegt om die reden het zwaarst. 

Lees ook: KNVB krabbelt toch terug: géén OneLove-band door sanctie FIFA

Uitshirt
Van Dijk is natuurlijk niet de enige aanvoerder die in eerste instantie met een OneLove-band wilde gaan spelen. Dat gold voor de aanvoerder van zes andere Europese landen, waaronder België. De FIFA zat onze zuiderburen om nóg een andere reden flink dwars. De Rode Duivels hadden speciaal voor dit toernooi een uitshirt laten ontwerpen met het woord 'Love' aan de binnenkant. De FIFA droeg de Belgische voetbalbond echter op dat uit het shirt te verwijderen.

Jan Vertonghen werd tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met Canada gevraagd naar de hele situatie. De aanvoerder van België wilde er niet al te uitgebreid op ingaan, omdat hij bang was dat hij daarvoor gestraft zou worden. Ook Vertonghen verscheen dus zonder OneLove-band om zijn arm op het veld. Op de tribune schitterende minister Lahbib daarentegen wél met de regenboogkleuren. En dat ook nog eens naast de persoon die er niks mee te maken wil hebben. 


  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd