ADO Den Haag geeft uitleg over vertrek van Kuyt: 'Moeilijke dag'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 november 2022 – ADO Den Haag heeft het afscheid van hoofdtrainer Dirk Kuyt donderdagmiddag definitief bevestigd. Eerder op de dag kwam het nieuws al naar buiten dat de oefenmeester moet vertrekken. Daarbij hebben de Hofstedelingen inmiddels tekst en uitleg gegeven over het toch wel pijnlijke besluit.

ADO Den Haag geeft uitleg over vertrek van Kuyt: 'Moeilijke dag'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Het is een moeilijke dag voor ADO Den Haag', staat te lezen in het statement op de clubsite. 'We zijn ervan overtuigd dat een koerswijziging bij het eerste elftal kan helpen om voor een ommekeer te zorgen. De ambitie blijft onveranderd.' Dat men niet verder gaat met Kuyt, heeft vrijwel zeker te maken met de tegenvallende resultaten tot dusver: momenteel staat ADO Den Haag op de zeventiende plaats.

Toch blijft het laat gepubliceerde communiqué op de vlakte over de beweegredenen over het waarom Kuyt de laan uitgestuurd is. 'Wij bedanken Dirk voor zijn professionaliteit, inzet en toewijding. Daarnaast hebben we een enorme waardering voor het doorzettingsvermogen, de veerkracht en de bezieling die Dirk als persoon kenmerken', schrijft ADO Den Haag wel. 'De club wenst Dirk succes met alles wat er in de toekomst op zijn (trainers)pad komt. We hopen dat onze paden ooit weer kruisen.'

Lees ook: ADO Den Haag ontslaat Dirk Kuyt vanwege slechte resultaten

Trainers ADO Den Haag
Een opvolger wordt er nog niet aangesteld, daarover is de club nog in beraad. Die zal er ongetwijfeld snel komen, omdat door een korte WK-stop de clubs de tijd hebben om iets nieuws op te bouwen. Mogelijk zal Giovanni Franken  terugkeren bij de A-selectie: de markante interim-coach van vorig seizoen genoot steun van een deel van de ADO-selectie, maar Kuyt wilde hem niet bij de technische staf halen. Omdat de spelersgroep nog wel in hem gelooft, is een rentree zeker niet uit te sluiten.

Kuyt was pas slechts 176 dagen actief als hoofdtrainer in het betaalde voetbal, maar kreeg de boel niet op de rit. Vanaf de eerste minuut was het al kommer en kwel, want in de eerste wedstrijd stond het halverwege 4-0 achter en de eerste drie duels werden verloren met negen tegendoelpunten. Het was destijds de slechtste seizoensstart ooit en daarmee leek het lot van Kuyt al beslecht. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd