RKC Waalwijk
1 – 0
Go Ahead Eagles

Zelfs Zuid-Koreaanse comeback kan heldenrol Kudus niet verpesten

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 november 2022 – Ajacied Mohammed Kudus heeft bij de eerste driepunter van Ghana op het WK de absolute hoofdrol opgeëist. De middenvelder liet zien waarom hij bij Ajax soms als spits wordt ingezet, want tegen Zuid-Korea maakte hij twee van de drie Ghanese goals: 2-3. Vooral zijn tweede was hard nodig; die viel een paar minuten nadat Zuid-Korea in een mum van tijd was teruggekomen van 0-2 tot 2-2. Dankzij Kudus eindigde het vermakelijke duel alsnog in een Afrikaans feest. 

Zelfs Zuid-Koreaanse comeback kan heldenrol Kudus niet verpesten

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij Ghana kreeg Kudus vanmiddag net als tegen Portugal een basisplaats, maar bij Ajax is de middenvelder niet onomstreden. Hij begon dit seizoen geweldig met enkele treffers in de Eredivisie en Champions League, daarna werd hij toch weer uit de basis gehaald. Dat was het resultaat van het zoeken van zijn coach Alfred Schreuder naar de ideale opstelling in moeilijke tijden bij Ajax. Ghana-bondscoach Otto Addo heeft dus wel vertrouwen in Kudus, en die betaalde dat terug.

Tegen Portugal was Kudus al veel aanwezig in positief opzicht en nu tegen Zuid-Korea stond de veelbesproken middenvelder opnieuw op. Hij was veelal sterk in balbezit, kopte de 0-2 binnen na 35 minuten en was bij de 0-1 de man die deed alsof hij de vrije trap nam die leidde tot de goal van Mohammed Salisu. Ghana had zo uit twee kansen gescoord, terwijl Zuid-Korea voornamelijk aan de bal was. De Aziaten lieten goed verzorgd voetbal zien, maar kwamen niet tot kansen.

Dat veranderde in de tweede helft, waar Kudus andermaal een hoofdrol opeiste. Zuid-Korea kwam binnen een kwartier terug tot 2-2 via twee kopgoals van Cho Gue-sung en had opeens weer het heft in handen. Ghana liet de hoofden niet hangen en uit de eerste de beste mogelijkheid was het 2-3. Iñaki Williams miste de bal finaal, maar verderop stond Kudus klaar en die scoorde wel. Zo werd hij de matchwinner voor Ghana, want meer doelpunten vielen er niet meer, ook niet in de minuten nadat de Ajacied was gewisseld. Daarin kwam Zuid-Korea nog een paar keer dicht bij de 3-3. Desondanks boekten de Afrikanen dankzij Kudus hun eerste zege, Zuid-Korea blijft op een punt staan.

Man of the match: Mohammed Kudus

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd