Australië na kleine zege op Denemarken naar achtste finale WK

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 november 2022 – Australië heeft in de laatste groepswedstrijd een knappe overwinning geboekt op Denemarken: 1-0. Lang waren de Socceroos enkel aan het verdedigen, maar toen het er echt toe deed, sloeg Mathew Leckie genadeloos toe uit een counter. Daarmee is het Australië dat verrassend de tweede plaats in poule D bemachtigt en moet Denemarken eerder dan vooraf verwacht naar huis.

Australië na kleine zege op Denemarken naar achtste finale WK

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De ploegen begonnen aan dit duel in de wetenschap dat ze allebei nog een plek in de volgende ronde klaar konden spelen. Australië had voorafgaand aan de wedstrijd de betere uitgangspositie en uit de openingsfase bleek dat Denemarken dit zo snel mogelijk om wilde draaien. Ze begonnen uitstekend en oefenden veel druk uit op de Socceroos. Via Jesper Lindström en Andreas Skov Olsen kwamen ze vanaf de flanken al vroeg een paar keer gevaarlijk voor het doel van Mathew Ryan. Echt moeilijk konden ze het de doelman echter steeds niet maken.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de Aussies er af en toe gevaarlijk uit via de counter. Ook hier leidde dat door slordigheid in de eindpass niet tot knikkende knieën voor doelman Kasper Schmeichel, maar het zette wel de toon voor het spelbeeld in dit duel. Zoals zo veel vaker tijdens dit WK, stond de brilstand daarom ook nog op het bord in de rust. In het tweede bedrijf waren het de Australiërs die vliegend uit de startblokken kwamen en kwam Denemarken onder vuur te liggen. Hier ontstond echter geen doelpunt uit en na vijf minuten sloop het oude spelbeeld weer terug in de wedstrijd.

Lang was Australië vooral aan het verdedigen, totdat het bekend werd dat Tunesië op een 1-0 voorsprong was gekomen tegen Frankrijk en ook de Australiërs niet genoeg zouden hebben aan een gelijkspel. Blijkbaar was dit de impuls die de ploeg nodig had, want binnen een minuut na dit nieuws brak Leckie uit in een counter en schoof hij de bal feilloos in de verre hoek: 1-0. Zo schoot hij zijn ploeg dus direct weer naar de tweede plaats in de poule. Hierdoor moest Denemarken dus nog tweemaal scoren om de volgende ronde te bereiken.

Ondanks wat zwakke pogingen, lukte het de Denen niet om Australië te pijnigen en van een echt slotoffensief was er dan ook geen sprake. Zo zegevierde het Australische betonvoetbal en is het dus Australië dat de tweede plaats in poule D bemachtigt. Ze zullen in de achtste finales aantreden tegen de groepswinnaar van poule C. Mochten ze in dat duel ook verrassen, dan zou Oranje zo maar eens de volgende horde kunnen zijn in de kwartfinale.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd