Mexico scoort te weinig tegen Saudi-Arabië en moet WK verlaten

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 november 2022 – Mexico is er woensdagavond op bizarre wijze niet in geslaagd om de knockout-fase van het WK te bereiken. De Mexicanen wonnen zelf met 1-2 van Saudi-Arabië en zagen concurrent Polen met 0-2 verliezen van Argentinië. De Polen eindigen in groep C met een iets beter doelsaldo en blijven in Qatar.

Mexico scoort te weinig tegen Saudi-Arabië en moet WK verlaten

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mexico liet vanaf het beginsignaal zien dat het wist dat er gewonnen moest worden. Met onder meer Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez in de basis werd fanatiek de aanval gezocht door de ploeg van bondscoach Gerardo Martino. Dat leverde al na vier minuten een grote kans op voor Alexis Vega. De aanvaller verscheen na een fraaie steekbal alleen voor doelman Mohammed Al-Owais, die uitstekend redding wist te brengen. De sluitpost van Saudi-Arabië was daarna vooral op zijn doellijn te vinden en dat zorgde voor onrust in de defensie van de Saudi's.

Een tegentreffer kwam er echter niet en langzaam maar zeker verlieten de manschappen van Hervé Renard steeds vaker de eigen helft. De 37-jarige goalie Guillermo Ochoa werd aan de overkant nauwelijks aan het werk gezet. Het gevaar werd gesticht door Mohamed Kanno en Hassan Al-Tambakti. Ochoa hoefde niet in actie te komen op hun pogingen. Mexico nam het heft daarna weer in handen en bleef dreigend. Het team van Martino deed er alles aan om met een voorsprong aan de thee te kunnen. Saudi-Arabië hield de rijen in het eerste bedrijf echter gesloten.

Na de thee was er weinig meer over van de defensieve zekerheid van Saudi-Arabië. In de eerste tien minuten van de tweede helft sloegen de Mexicanen keihard toe. César Montes verlengde een hoekschop op slimme wijze en bood Henry Martín een niet te missen kans. Kort na de 0-1 was het opnieuw raak voor de ploeg van Martino. Luis Chávez zorgde met een vrije trap voor het doelpunt van de avond. Hij krulde de bal schitterend over de muur en zag dat Al-Owais zijn handen er niet meer achter kon krijgen. Op dat moment was de 0-2 echter nog niet genoeg.

Mexico bleef daarom op jacht gaan naar meer en Hirving Lozano maakte niet veel later al de 0-3. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omdat de ex-PSV'er net buitenspel bleek te staan.  Saudi-Arabië bleek niet bij machte om in aanvallend opzicht iets terug te doen en zag hoe Mexico op zoek ging naar meer doelpunten. Martín kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn land aan de broodnodige derde treffer te helpen. Hij ontsnapte tot zijn eigen verbazing aan buitenspel. In de zestien van Saudi-Arabië bleek hij niet rustig en knalde Martín hard over.

Even later kreeg ook ploeggenoot Chávez een mogelijkheid op zijn tweede doelpunt van de avond. De linkspoot mocht opnieuw aanleggen voor een vrije trap en probeerde het dit keer in de andere bovenhoek. Al-Owais liet de fraaie 0-3 niet toe. Hij ranselde de bal uitstekend uit de kruising. Al-Owais had geen antwoord op een schuiver van Orbelín Pineda, die zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. De stormloop richting het doel van de Saudi's ging daarna gewoon door. Uriel Antuna, die nog bij FC Groningen speelde, scoorde ook niet.

In de slotfase deed Mexico er alles aan om alsnog de 0-3 te bewerkstelligen. Antuna leek alsnog de gevierde man te worden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Diep in de extra tijd werden de Mexicanen in rouw gedompeld. Salem Al-Dawsari deed namelijk nog wat terug namens Saudi-Arabië en bepaalde de eindstand op 1-2. Zodoende neemt het WK na de groepsfase afscheid van Saudi-Arabië en Mexico. In groep C gaan Argentinië en Polen door naar de achtste finales.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd