Mexico scoort te weinig tegen Saudi-Arabië en moet WK verlaten

30 november 2022, 22:05   Bijgewerkt: 30 november 2022, 23:19

Mexico is er woensdagavond op bizarre wijze niet in geslaagd om de knockout-fase van het WK te bereiken. De Mexicanen wonnen zelf met 1-2 van Saudi-Arabië en zagen concurrent Polen met 0-2 verliezen van Argentinië. De Polen eindigen in groep C met een iets beter doelsaldo en blijven in Qatar.

Mexico liet vanaf het beginsignaal zien dat het wist dat er gewonnen moest worden. Met onder meer Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez in de basis werd fanatiek de aanval gezocht door de ploeg van bondscoach Gerardo Martino. Dat leverde al na vier minuten een grote kans op voor Alexis Vega. De aanvaller verscheen na een fraaie steekbal alleen voor doelman Mohammed Al-Owais, die uitstekend redding wist te brengen. De sluitpost van Saudi-Arabië was daarna vooral op zijn doellijn te vinden en dat zorgde voor onrust in de defensie van de Saudi's.

Na de thee was er weinig meer over van de defensieve zekerheid van Saudi-Arabië. In de eerste tien minuten van de tweede helft sloegen de Mexicanen keihard toe. César Montes verlengde een hoekschop op slimme wijze en bood Henry Martín een niet te missen kans. Kort na de 0-1 was het opnieuw raak voor de ploeg van Martino. Luis Chávez zorgde met een vrije trap voor het doelpunt van de avond. Hij krulde de bal schitterend over de muur en zag dat Al-Owais zijn handen er niet meer achter kon krijgen. Op dat moment was de 0-2 echter nog niet genoeg.

Mexico bleef daarom op jacht gaan naar meer en Hirving Lozano maakte niet veel later al de 0-3. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omdat de ex-PSV'er net buitenspel bleek te staan.  Saudi-Arabië bleek niet bij machte om in aanvallend opzicht iets terug te doen en zag hoe Mexico op zoek ging naar meer doelpunten. Martín kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn land aan de broodnodige derde treffer te helpen. Hij ontsnapte tot zijn eigen verbazing aan buitenspel. In de zestien van Saudi-Arabië bleek hij niet rustig en knalde Martín hard over.

In de slotfase deed Mexico er alles aan om alsnog de 0-3 te bewerkstelligen. Antuna leek alsnog de gevierde man te worden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Diep in de extra tijd werden de Mexicanen in rouw gedompeld. Salem Al-Dawsari deed namelijk nog wat terug namens Saudi-Arabië en bepaalde de eindstand op 1-2. Zodoende neemt het WK na de groepsfase afscheid van Saudi-Arabië en Mexico. In groep C gaan Argentinië en Polen door naar de achtste finales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

https://www.youtube.com/watch?v=3uTXyYcjyRw

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen