Frenkie legt de lat hoog: "Zelfs niet tevreden met bereiken finale"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 december 2022 – Het Nederlands elftal is met maar één doel afgereisd naar Qatar: de wereldtitel. Bondscoach Louis van Gaal herhaalt dat al maanden, maar ook Frenkie de Jong vindt dat Nederland op het WK voor het allerhoogste moet gaan. 

Frenkie legt de lat hoog: "Zelfs niet tevreden met bereiken finale"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb vaak het gevoel gehad dat Nederland voorheen wel tevreden was met het bereiken van de finale", zegt de middenvelder in gesprek met Voetbal International. "Wij zijn dat nu dus duidelijk niet", vervolgt hij. Hij geeft drie redenen voor zijn optimisme. "A) we hebben veel kwaliteit in het team, B) we hebben al heel lang niet verloren en C) we staan al in de kwartfinale.'

Toch krijgt het Nederlands efltal veel kritiek op het spel dat het tot nu toe liet zien in Qatar. Daar heeft De Jong alle begrip voor. "Ja, dat krijgen we wel mee", bevestigt hij. "Wij willen ook beter spelen aan de bal, alleen sta je wel in de kwartfinale", weerlegt De Jong. "Ik heb dat laatste uiteindelijk toch wel het liefste. Ik wil eerst winnen en daarna goed voetbal spelen."

Messi
Vrijdag treft De Jong bij Argentinië zijn voormalige Barcelona-ploeggenoot Lionel Messi. "Het was een voorrecht met hem te spelen en nu tégen hem", zegt De Jong die Messi "in alle facetten de beste" noemt. Ook hij herhaalt het mantra dat de wedstrijd tegen Argentinië méér is dan tegen Messi alleen. "Die Argentijnen hebben wel meer goede spelers", stipt hij aan. Hij heeft wel een idee hoe Oranje met de dreiging van de 35-jarige speler van Paris Saint-Germain om moet gaan. "We zullen zien, we moeten hem vooral als team uitschakelen, door proberen te domineren en te laten zien dat we beter zijn dan Argentinië."

Lees ook: 'Van Gaal weet al acht jaar hoe je Messi uit de wedstrijd speelt'

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd