Zorgen bij Engeland: basisspeler mist training wegens ziekte

7 december 2022, 15:18

Zaterdag hervat Engeland het WK als het in de kwartfinale regerend wereldkampioen Frankrijk treft. De Engelse bondscoach Gareth Southgate zag drie dagen voor dat duel echter opnieuw een vraagteken ontstaan toen één van zijn basisspelers de training wegens ziekte moest laten schieten.

Middenvelder Declan Rice (23) ontbrak namelijk tijdens de oefensessie van woensdag. Dat melden verschillende Engelse media. Rice was basisspeler bij alle vier de duels die de Engelse ploeg tot dusverre speelde in Qatar. Daarnaast kon ook aanvaller Callum Wilson de training van woensdag niet bijwonen, hij is herstellende van een kleine verrekking in een spier. 

Door het ontbreken van het tweetal stond Southgate slechts met 22 spelers op het trainingsveld. Hij zag al twee spelers uit zijn selectie afhaken. Eerst trok Arsenal-verdediger Ben White namelijk de deur van het Engelse kamp achter zich dicht toen hij wegens 'privé-redenen' terugkeerde naar Engeland. Later voegde ook Raheem Stirling zich bij hem, zijn familie werd in eigen land slachtoffer van een roofoverval en dus wilde de Chelsea-aanvaller bij hen zijn. 

Door het mogelijke ontbreken van Rice tegen de Fransen houdt Southgate weinig opties over voor zijn middenveld. Mason Mount en Kalvin Phillips zouden zijn plaats kunnen innemen maar zijn doorgaans aanvallender ingesteld dan de aanvoerder van West Ham United. Ook Conor Gallagher is een optie, maar speelde tot dusverre slechts vier keer voor de Engelse ploeg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen