Tegenvaller: toch géén Rolls-Royce voor Saudi's na zege op Argentinië

13 december 2022, 23:30

Dinsdagavond verzekerde Argentinië zich als eerste land van de WK-finale. Drie weken geleden leek een finaleplaats juist nog ver weg, nadat de openingswedstrijd tegen Saudi-Arabië verassend een 2-1 nederlaag opleverde voor de regerend kampioen van Zuid-Amerika. Na die wedstrijd ging al snel het gerucht rond dat de Saudische kroonprins elk lid van de selectie een Rolls-Royce Phantom cadeau zou gaan doen. 

Dat verhaal wordt inmiddels echter ontkracht door de president van de Saoedische voetbalbond. "Nee, nee, dat klopt niet", zegt Yasser Al Misehal tegen de Spaanse krant Marca. "Onze spelers hebben natuurlijk een bonus gekregen na die overwinning, maar dat was de normale bonus. Daar zijn regels voor." Bovendien denkt Al Misehal niet dat een prijzig voertuig de ultieme motivatie voor de spelersgroep was voor de zege op de Argentijnen. 

"Ze spelen niet voor bonussen, ze spelen voor hun land", houdt Al Misehal vol. "Ze spelen uit trots om hun natie te kunnen vertegenwoordigen." Wat dat betreft heeft de sensationele zege op Lionel Messi en co de ploeg geen windeieren gelegd. "Ze hebben geschiedenis geschreven. Ze zijn allemaal beroemdheden geworden na de overwinning."

Al-Shahrani aan beterende hand

Tot slot had de president goed nieuws over verdediger Yasser Al-Shahrani, die in het duel met de Argentijnen na een ijzingwekkende botsing met zijn eigen doelman per brancard het veld verliet. "Hij is drie keer geopereerd", vertelt Al Misehal. "God zij dank is het goed met hem. Hij had niet alleen verwondingen in zijn gezicht, maar ook aan zijn ribben en alvleesklier, dat was beangstigend." Na het ondergaan van de operaties, waarvoor Al-Shahrani naar Duitsland werd gevlogen, is hij inmiddels weer thuis. "Hij zal langzaamaan weer beginnen te trainen en ik hoop dat hij binnenkort weer op het veld staat", besloot Al Misehal. 

Lees ook: Saudi-Arabië moet verdediger missen na heftige botsing

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen