'Ajax intern verdeeld over mogelijkheid om Ziyech terug te halen'

16 december 2022, 10:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Ajax bestaat intern de nodige twijfel of er deze winter een poging moet worden gedaan om Hakim Ziyech (29) terug te halen naar Amsteram. Financieel zou het weleens een te grote opgave kunnen blijken om de aanvallende middenvelder los te weken van Chelsea, terwijl zijn terugkeer ook een doorbrekend talent in de weg zou kunnen zitten. 

Dat zegt Voetbal International-journalist Freek Jansen in de Pak Schaal-podcast van het weekblad. Ziyech is met Marokko bezig aan een historisch WK, waarop de Atlasleeuwen zich als eerste Afrikaanse land in de geschiedenis wisten te plaatsen voor de halve finale op een mondiaal eindtoernooi. Ziyech scoorde één keer in Qatar, in het afsluitende groepsduel met Canada (1-2 overwinning) waarin de Marokkaanse club zich tot groepswinnaar kroonde.

Bij zijn club Chelsea komt Ziyech dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van trainer Graham Potter, terwijl ook diens voorganger Thomas Tuchel hem vaker dan hem lief was op de bank zette. Als Ajax in de aankomende transferperiode afscheid neemt van Mohammed Kudus, voor wie Borussia Dortmund nadrukkelijk in de markt is, zou er voldoende budget moeten zijn om de begaafde Ziyech terug te halen. "Ik heb het idee dat bij Ajax de meningen verdeeld zijn", zegt Jansen. "Om financiële redenen én omdat Ajax plannen heeft met Francisco Conceição."

De woensdag 20 jaar geworden Portugees werd afgelopen zomer overgenomen van FC Porto en moet het vooralsnog vooral van invalbeurten hebben in Amsterdam. Begin november deed hij als invaller wel van zich spreken in het afsluitende Champions League-duel met Rangers FC. Daarin maakte de jonge Portugees kort voor tijd de 1-3 voor de Amsterdammers. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen