Hakimi bindt in en verontschuldigt zich bij FIFA-baas Infantino

18 december 2022, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Achraf Hakimi was na de verloren troostfinale van Marokko tegen Kroatië dusdanig boos op de scheidsrechter dat hij in de catacomben zelfs van leer trok tegen FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Niet veel later zou de rechtsback van Paris Saint-Germain echter tot inkeer zijn gekomen en bood hij de Zwitser zijn verontschuldigingen aan. 

Dat meldde Hakimi zelf in een reactie tegenover Marokkaanse media. "Ik was woedend maar ben later naar hem toegegaan en heb me verontschuldigd voor de dingen die ik tegen hem heb gezegd." Naast zijn excuses kreeg Infantino via de media zelfs nog positieve woorden te horen. "Gianni is juist mijn vriend en ik respecteer hem enorm."

Wat Hakimi even daarvoor precies gezegd heeft is niet exact bekend. Het voorval werd gadegeslagen door de NOS maar vond plaats buiten de officiële mixed zone waar cameraploegen mogen filmen. Tom Egbers zou hebben gezien dat Hakimi 'op enkele centimeters van het gezicht van Infantino' ging staan. Daarbij zou hij de FIFA-voorzitter 'met stemverheffing' hebben laten weten wat hij van de arbitrage in de verloren troostfinale vond. 

Lees ook: 'Woeste Hakimi haalt na afloop troostfinale verhaal bij Infantino'

De woede van de Marokkaanse spelers werd veroorzaakt door een aantal beslissingen van de Qatarese scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim. Die wuifde onder meer een handsbal weg die volgens de Marokkanen een strafschop waard was geweest. Ook onthield hij de Marokkanen in de slotfase een vrije trap op een gevaarlijke plek. Na de wedstrijd haalden meerdere spelers gefrustreerd hun verhaal bij de leidsman, waarbij bondscoach Walid Regragui Hakimi wegtrok en naar binnen stuurde. Daar liep hij vervolgens Infantino tegen het lijf, met het bekende gevolg. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen