Pijnlijk: Phillips kostte City 58 miljoen euro en kampt nu met overgewicht

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 december 2022 – Kalvin Phillips hoeft bij Manchester City niet te rekenen op speelminuten. In het duel met Leeds United, de club die hij in de zomer verruilde voor een verblijf in Manchester, ontbreekt de middenvelder sowieso op het wedstrijdformulier. Reden hiervoor is dat Philips na het WK in Qatar terugkeerde met overgewicht. Trainer Pep Guardiola besloot om de 27-jarige dan ook langs de kant te houden.

Pijnlijk: Phillips kostte City 58 miljoen euro en kampt nu met overgewicht

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Phillips was dit WK notabene nog actief voor de Engelse selectie. De middenvelder viel twee keer in voor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate. Toen Phillips terugkeerde op het trainingscomplex van Manchester City kwam Guardiola al snel tot een opmerkelijke conclusie: "Ik weet niet waarom. Hij is niet teruggekomen in de conditie om te kunnen trainen en te spelen. Daarom kan hij niet spelen", vertelde de coach. 

Oude liefde
De middenvelder die voorbijgaande jaren indruk maakte bij Leeds, hoeft dus niet te rekenen op speelminuten tegen zijn oude liefde. De overstap naar de huidige nummer twee van de Premier League is tot dusverre ook nog niet echt een succes te noemen. Phillips kwam, mede dankzij blessureleed, nog maar vier keer in actie. Hij is echter nog niet op een zijspoor beland: "Als hij inzetbaar is, zal hij spelen, omdat we hem nodig hebben", was de uitleg van Guardiola.

Mede dankzij uitstekende prestaties van Phillips keerde Leeds in 2020 weer terug op het hoogste niveau van Engeland. De laatbloeier zag daarna de The Peacocks zich stabiel handhaafdn  in de Premier League en maakte in de zomer van 2022 een droomtransfer naar landskampioen Manchester City. De Cityzens betaalde naar verluidt een transfersom van zo'n 58 miljoen voor de middenvelder.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd