Italiaanse voetbalwereld rouwt om overlijden Gianluca Vialli (58)

6 januari 2023, 10:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gianluca Vialli is deze vrijdag overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De voormalig speler en trainer werd 58 jaar.

Vialli was een waar Italiaans voetbalicoon. Als aanvaller maakte hij furore bij Cremonese, Sampdoria, Juventus en Chelsea. Bij Sampdoria vormde de 59-voudig international een dodelijk duo met Roberto Mancini, met wie hij in zijn latere carrière nog ging samenwerken. In 1991 bezorgden zij Sampdoria de eerste en tot nu toe ook enige landstitel.

Zijn trainerscarrière startte Vialli bij Chelsea, waar hij in 1998 de opvolger van Ruud Gullit werd. De Italiaan stond ook nog een tijdje aan het roer bij Watford, maar hield het daarna voor gezien als hoofdtrainer. Vanaf 2019 ging hij bij de nationale ploeg van Italië weer samenwerken met Mancini. Anderhalf jaar geleden werd hij met de Azzurri kampioen van Europa.

De laatste jaren ging het niet goed met de gezondheid van Vialli. Vijf jaar geleden werd alvleesklierkanker bij hem ontdekt. Begin 2020 werd hij schoon verklaard, maar anderhalf jaar lateer maakte de Italiaan bekend dat de ziekte was teruggekeerd. Een kleine maand geleden legde Vialli vanwege de strijd tegen kanker zijn werkzaamheden bij de Italiaanse ploeg neer.

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Held r.i.p

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest.

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat schrikken was zo goede voetballer.. r.i.p

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen