Feyenoord bevestigt komst linksback Léonard

22 augustus 2006, 10:46

De transfer van Philippe Léonard naar Feyenoord is definitief rond. Nadat maandagavond al duidelijk werd dat de Belg een akkoord bereikt had met de Rotterdamse club, zette hij dinsdagochtend zijn handtekening onder een contract dat hem voor twee seizoenen aan Feyenoord verbindt.

Léonard, die rugnummer zeventien toegewezen heeft gekregen, moet de personele problemen van Feyenoord links in de defensie oplossen. De Belgische oud-international moet de concurrentie aangaan met Pascal Bosschaart en Royston Drenthe, de andere twee kandidaten voor die positie. 

Léonard speelde het afgelopen seizoen voor Standard Luik, maar zat zonder club sinds hij een nieuw contract van de Belgische topclub naast zich neer legde. In het verleden speelde de 32-jarige linkspoot, die 24 keer uitkwam voor de nationale ploeg van België, onder meer ook jarenlang voor AS Monaco.

Met Léonard heeft Feyenoord haar eerste aanwinst sinds het vertrek van Dirk Kuyt binnen. Verwacht wordt dat het zeker niet de laatste zal zijn. Verdediger Dwight Tiendalli (FC Utrecht) en spits Vagner Love (CSKA Moskou) staan naar verluidt ook hoog op het Rotterdamse verlanglijstje.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen