'Bizar: Italianen halen ontslagen trainer na drie dagen weer terug'

18 januari 2023, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opmerkelijk gerucht vanuit Italië. Daar zette het kwakkelende Salernitana trainer Davide Nicola afgelopen maanden op straat. Een paar dagen later lijkt de club uit Salerno echter terug te krabbelen en is de kans groot dat de oefenmeester toch weer terugkeert in het Stadio Arechi.

Salernitana verloor afgelopen zondag met liefst 8-2 op bezoek bij Atalanta. Dat was voor de club de grootste nederlaag ooit in de Serie A. Voor de clubleiding reden genoeg om trainer Nicola te ontslaan. Salernitana zocht daarna contact met onder meer Roberto D'Aversa, Eusebio Di Francesco en Leonardo Semplici. Zij besloten allemaal echter niet in te gaan op het aanbod van de laagvlieger.

Bekijk ook: Suárez debuteert met hattrick en bekerwinst bij Grêmio

Volgens de Italiaanse transferspecialist Gianluca Di Marzio is de kans inmiddels groot dat Salernitana gaat proberen om Nicola terug te halen. Danilo Ievorlino, de eigenaar van de club uit Salerno, zou zelfs alweer contact hebben opgenomen met de ontslagen oefenmeester. De knoop lijkt donderdag te worden doorgehakt. Nicola werkte eerder ook bij onder meer Genoa, Torino, Genoa en Liverno.

Napoli

Als beide partijen er voor kiezen om toch weer met elkaar in zee te gaan, dan wacht meteen een loodzware opdracht. Aanstaande zaterdag komt koploper Napoli namelijk op bezoek in het Stadio Arechi. Salernitana is na achttien wedstrijden de nummer zestien van de Serie A. De club van Tonny Vilhena heeft wel een aardige voorsprong op de degradatiezone. Dat gat bedraagt momenteel negen punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen