'Brugge klopte tijdens horror-seizoen tevergeefs aan bij Dessers'

23 januari 2023, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cyriel Dessers stond deze maand op het verlanglijstje van Club Brugge. De spits staat momenteel onder contract bij Cremonese, maar de regerend kampioen van de Jupiler Pro League wilde hem graag terug naar België halen. Daar ging door de reglementen rondom transfers al snel een streep door.

Volgens het Belgische medium Het Nieuwsblad zag Brugge het wel zitten om Dessers binnen te halen. Het is echter niet mogelijk om tijdens een seizoen voor drie clubs te spelen. Dessers begon het seizoen nog als speler van KRC Genk en verdedigt inmiddels dus de clubkleuren van Cremonese. Daarom moest er in het Jan Breydel Stadion al snel een streep door de naam van de international van Nigeria, die vorig seizoen nog furore maakte namens Feyenoord.

Lees ook: Crisis in Brugge: "Niet het team waarmee ik geassocieerd wil worden"

De transfer van Dessers (28) naar de Serie A is overigens nog niet heel succesvol uitgepakt. Hij was in zestien wedstrijden goed voor drie doelpunten en een assist. Toch heeft Cremonese na negentien wedstrijden nog altijd niet gewonnen en staat het met slechts acht punten op de laatste plaats. Dessers zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027. Cremonese betaalde 6,5 miljoen euro voor de ex-speler van onder meer NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo.

Club Brugge

Het dramatisch acterende Brugge zag ook in Thomas Henry een optie, maar hij raakte zwaar geblesseerd. Brugge kent een vervelend seizoen en staat na 22 wedstrijden met 37 punten op de vijfde plek. Het verschil met koploper Genk is al achttien punten. Volgens Het Nieuwsblad was de matige vorm voor ruim 7000 seizoenskaarthouders reden om de wedstrijd tegen Charlroi (2-2) over te slaan. Brugge wist al zeven competitiewedstrijden op rij niet te winnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen