'België zoekt nieuwe bondscoach en heeft drie grote namen op lijstje'

26 januari 2023, 17:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Belgische elftal is na het vertrek van bondscoach Roberto Martínez nog altijd druk op zoek naar een opvolger. Waarschijnlijk wordt die opvolger opnieuw een buitenlander. Het Nieuwblad meldt dat de Belgische voetbalbond een drietal grote namen op het verlanglijstje heeft staan. Het zou gaan om Joachim Löw, Mauricio Pochetino en André Villas-Boas.

Eind vorig jaar kondigde Roberto Martínez, direct na zijn uitschakeling op het WK in Qatar, zijn afscheid aan. De Belgische bond moest op zoek naar een opvolger en is dus uitgekomen bij deze drie grootheden. De eerste optie is zoals gezegd Löw. Vijftien jaar lang was hij bondscoach van Die Mannschaft en veroverde in 2014 de wereldtitel. Nadat hij anderhalf jaar geleden vertrok bij Duitsland zit hij nog altijd zonder klus.

Naast Löw worden ook Pochettino en Villas-Boas genoemd als mogelijke opvolgers. Beide trainers zijn momenteel clubloos en beschikken over een schitterende loopbaan. Pochettino werkte in zijn periode bij Tottenham Hotspur al samen met de Belgische verdedigers Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. De grote vraag is of dit drietal trainer een plekje op de bank van de zuiderburen wel zien zitten.

Technisch directeur

Volgens Het Nieuwsblad staan er meer kandidaten op het verlanglijstje van de Belgische bond. Naast een vacature voor een nieuwe bondscoach, zoekt België ook nog een nieuwe technisch directeur, want die functie werd ook vervuld door Martínez. Frank Vercauteren, Thomas Vermaelen, Michel Preud'homme, Timmy Simons en Johan Walem werden al aan die baan gelinkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen