'Ajax extra gewaarschuwd: Union Berlin haalt vijfvoudig CL-winnaar Isco'

31 januari 2023, 14:20

De Spaanse middenvelder Isco (30) staat voor een overstap naar Union Berlin. De middenvelder is afgelopen nacht geland in Berlijn. Dat meldt Florian Plettenberg, reporter van Sky Sport in Duitsland. Vandaag (dinsdag) vindt er een medische keuring plaats. Als alles goed verloopt, tekent hij contract tot en met 2024, met een optie voor nog een jaar.

Voor het eerst kan Isco Spanje gaan verlaten. De 38-voudig international van Spanje speelde voor diverse Spaanse clubs. Hij begon in de jeugd van Valencia en ging daarna naar Málaga. Daar speelde hij zich in de kijker van het grote Real Madrid. Na negen jaar in dienst van Real Madrid te hebben gespeeld, maakte hij in de vorige zomer de overstap naar Sevilla. Bij Sevilla kreeg Isco te horen dat hij zijn plek ging verliezen en dat liep uit op een conflict. Daardoor zijn beide partijen tot de conclusie gekomen om het contract te ontbinden.

Isco heeft al veel gewonnen in zijn loopbaan. Hij heeft met Real Madrid vijf keer de Champions League gewonnen en ook heeft hij drie landstitels gewonnen in die tijd. Op internationaal niveau heeft hij 38 interlands gespeeld voor Spanje. Hij brengt de nodige ervaring mee voor Union Berlin.

Lees ookEen uitgaande huurtransfer bij Ajax aanstaande

Union treft Ajax in de Europa League

Met deze transfer zet Union Berlin een grote stap. Ze draaien dit jaar goed mee in de Bundesliga: na achttien wedstrijden staat de ploeg op een tweede plek, met slechts één punt minder dan koploper Bayern München. Union Berlin neemt het volgende maand op tegen Ajax in de tussenronde van de Europa League. De Amsterdammers kunnen hun borst natmaken. Helemaal nu Isco op het punt staat zich te verbinden aan de huidige nummer twee van Duitsland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen