Volgende klap voor Dani Alves: Mexicanen eisen miljoenenbedrag

2 februari 2023, 09:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dani Alves, die in Spanje vastzit op verdenking van aanranding, hangt een torenhoge claim boven het hoofd. De Braziliaan werd na zijn arrestatie ontslagen door het Mexicaanse Pumas de la UNAM en die club beroept zich nu op een clausule in de verbintenis van de 39-jarige back waardoor het recht meent te hebben op een bedrag van 5 miljoen dollar, omgerekend 4,5 miljoen euro. 

In het contract van Alves is een bepaling opgenomen dat de speler bestraft kan worden voor 'deelname aan dopingzaken, elk schandaal dat openbaar wordt gemaakt of elke handeling die als een misdrijf wordt beschouwd volgens de wetgeving van het land waar deze plaatsvond', schrijft de Spaanse krant Marca. Van die laatste bepaling is momenteel sprake, redeneren de Mexicanen, waardoor ze tot de eis zijn gekomen. 

FIFA

De Spaanse krant baseert zich op een e-mail van de Mexicaanse club aan Alves die is ingezien door Braziliaanse media. Daarin staat verder te lezen dat de club naar de FIFA zal stappen als Alves niet overgaat tot het betalen van de geëiste som. 'Pumas behoudt zich het recht voor om alle stappen te ondernemen richting de FIFA en/of andere relevante en bevoegde organen', zo wordt het schrijven geciteerd. 

Lees ook: 'Vrouw van Dani Alves weet genoeg na beschuldigingen'

De geëiste schadevergoeding is de volgende klap die Alves in korte tijd te verduren krijgt. Nadat hij op 20 januari werd gearresteerd voor het vergrijp dat eind december 2022 zou hebben plaatsgevonden bekende hij via zijn advocaat op 27 januari dat er wel degelijk wat zouden hebben voorgevallen tussen hem en het slachtoffer, maar claimde hij tegelijkertijd dat dit met wederzijds goedvinden gebeurde. Zijn vrouw Joana Sanz zou inmiddels aansturen op een scheiding, zo kwam woensdag naar buiten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen