De man die Mario Götze in no-time heeft doen vergeten

8 februari 2023, 09:00

Hij is eigenlijk nog wat te jong om de boel op sleeptouw te nemen, maar Xavi Simons mag zich al op negentienjarige leeftijd een van de leiders van PSV noemen. De middenvelder kwam afgelopen zomer van Paris Saint-Germain en heeft Mario Götze in no-time doen vergeten. Trekt hij zijn uitstekende vorm door tegen FC Emmen? In samenwerking met Jack's blikt FCUpdate.nl vooruit op de bekerwedstrijd.

Simons heeft weinig tijd nodig gehad om bij PSV uit te groeien tot onbetwiste basiskracht. Bijna wekelijks is de tiener een van de uitblinkers aan Eindhovense zijde. Niet voor niets werd Simons enkele maanden geleden door toenmalig bondscoach Louis van Gaal meegenomen naar het WK in Qatar. De teller bij PSV staat nu op twaalf doelpunten en vijf assists in 29 officiële wedstrijden. Uitstekende statistieken voor een speler die nog maar net komt kijken in het profvoetbal.

PSV trok Simons een half jaar geleden aan als toekomstige opvolger van Götze, die na twee jaar de deur in het Philips Stadion achter zich dichttrok. Niemand had kunnen bevroeden dat Simons zijn voorganger zo snel zou doen 'vergeten'. De enkelvoudig international is nu al een van de belangrijkste - zo niet de belangrijkste - speler van PSV. Ook vanavond zullen alle spotlights op hem gericht zijn. Denk je dat hij tegen Emmen de score opent? Daar staat een odd van 5.30 voor. Denk je dat Simons twee doelpunten of meer maakt? Zet in en win [a,http://fcupdate.nl/jacks,_blank,8.00 keer de inzet].

PSV en Emmen spelen om een plek in de kwartfinale van de KNVB Beker. Het is de tweede keer in korte tijd dat de clubs elkaar tegenkomen. De laatste keer was op 24 januari, toen Emmen voor een grote stunt zorgde door met 1-0 te winnen. Door een rode kaart van Mauro Júnior speelde PSV de helft van de wedstrijd met een man minder. Inzetten op een nieuwe zege van Emmen, al dan niet via penalty's, levert 6.00 keer de inzet op. De odd voor een zege van PSV staat op [a,http://fcupdate.nl/jacks,_blank,1.10].

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb aan de wereld kampioen niks gevonden in zijn psv tijd ! In zijn topjaren bij Dortmund was hij klasse apart .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen