Bestuurslid trekt statement in: 'Atsu tóch nog niet gevonden'

8 februari 2023, 16:40

In tegenstelling tot eerdere berichten is voormalig Vitesse-speler Christian Atsu (31) nog altijd niet terecht. De Ghanees ligt volgens de laatste informatie die zijn werkgever Hatayspor woensdag deelde nog altijd onder het puin na de verwoestende aardbeving die maandag huishield in Turkije en Syrië.

Hatayaspor-bestuurslid Mustafa Özat wordt geciteerd door het Turkse Millyet. "Ik heb in eerste instantie informatie ontvangen dat Christian gered was, maar dat bleek niet waar. Ik heb die mededeling gedeeld met de pers, maar volgens de laatste berichten liggen hij en Taner Savut allebei nog onder het puin." Savut is technisch directeur bij de club. 

Ook Hatayaspor-trainer Volkan Demirel, voormalig doelman van Fenerbahce en de Turkse nationale ploeg, hoopt snel met goed nieuws te kunnen komen over de situatie van Atsu en Savut. "Ik zal het melden zodra ik meer weet. Mensen werken dag en nacht, ik hoop dat beiden gered worden. Zodra er nieuwe informatie komt zal dat direct met jullie delen", aldus Demirel tegenover Fanatik.

De verklaring lijkt overeen te komen met die van de zaakwaarnemer van Atsu. Die meldde eerder vandaag dat de familie van de Ghanese buitenspeler hem ondanks de eerdere berichten dat hij gered zou zijn nog altijd niet had weten te traceren. Mocht hij inderdaad nog onder het puin blijken te liggen, dan breekt opnieuw een spannende periode aan voor zijn club, familie en zaakwaarnemer. Dinsdag werd al duidelijk dat Ahmet Eyüp Türkaslan, doelman van Yeni Malatyaspor, tot de dodelijke slachtoffers van de natuurramp behoort. Het totale aantal overledenen door de beving bedraagt momenteel  meer dan 11.000 personen, maar autoriteiten vrezen dat dat aantal de komende dagen nog verder zal oplopen. 

Lees ook: Turkse doelman slachtoffer aardbeving

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen