Corruptieschandaal in China: voorzitter voetbalbond opgepakt

16 februari 2023, 10:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Chinese voetbal is opgeschrikt door een mogelijk geval van corruptie. Chen Xuyuan, voorzitter van de voetbalbond, is eerder deze week gearresteerd op verdenking van 'ernstige disciplinaire overtredingen'. 

Dat maakte de Chinese federatie woensdag bekend. 'Deze formulering komt in China vaak neer op een beschuldiging van corruptie', weet De Telegraaf te melden. Over de precieze achtergrond van de verdenkingen doen de autoriteiten geen mededelingen. 

Naast het voorzitterschap van de voetbalbond heeft Xuyuan een belangrijke positie in de communistische partij die het Aziatische land regeert. Zijn arrestatie is dan ook een klap voor president Xi Jinping, die hoopt het voetbal in zijn land naar een hoger plan te tillen maar daar vooralsnog geen groot succes mee heeft.

Ondanks grote investeringen in buitenlandse topspelers ligt het niveau van de Chinese competitie niet bijster hoog. Bovendien had de corona-pandemie, die eind 2019 in China begon, een grote impact. Ook het nationale elftal van China onttrekt zich niet aan de malaise; het wist zich niet te plaatsen voor het voorbije WK in Qatar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen