Valentijn Driessen doet dringend beroep op vader van Steven Bergwijn

27 februari 2023, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen hoopt dat iemand Steven Bergwijn eens goed 'de waarheid' gaat vertellen. Dat de buitenspeler van Ajax al maanden met zijn vorm worstelt, heeft volgens de journalist van De Telegraaf met een verkeerde instelling te maken.

Ajax nam Bergwijn afgelopen zomer voor ruim 31 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. De Oranje-international kende een goede start in Amsterdam, maar zit inmiddels al maanden in een vormdip. "Bergwijn is niet een speler die heel Ajax bij de hand neemt om de hemel te bestormen", begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Ik denk dat er een knop bij hem om moet en dat mensen in zijn omgeving hem de waarheid moeten zeggen. Zijn vader is volgens mij een belangrijk persoon in zijn leven. Vertel die jongen de waarheid en laat hem doen wat hij moet doen en het allerbeste uit zichzelf halen."

Lees ookBeoordelingen Ajax: vier onvoldoendes

Driessen heeft het idee dat Bergwijn het moeilijk vindt om 'pijn te lijden' en alles voor het voetbal te laten. "De focus moet vol op voetbal. Ik zit er niet zo dicht bovenop, maar van de buitenkant straalt hij uit dat voor hem voetbal bijzaak en niet de hoofdzaak is. Dat moet het wel zijn. Voor iedere speler en al helemaal voor spelers die het van hun momenten moeten hebben. Die momenten hebben we natuurlijk veel te weinig van hem gezien, eigenlijk al de afgelopen vier à vijf maanden niet meer", aldus Driessen.

Ook Mike Verweij ziet Bergwijn het lastig hebben in het Ajax-shirt. "Tegen Sparta dacht je een beetje verbetering te zien en hoopte je dat hij er misschien weer aan zou kunnen komen, maar tegen Union Berlin en Vitesse was het eigenlijk weer net zo slecht als de weken daarvoor. Dat sprankje hoop dat Heitinga ongetwijfeld ook heeft gehad, is weer de grond ingeboord. Hij heeft aan het begin van het seizoen en in het Nederlands elftal laten zien dat hij wel degelijk kwaliteiten heeft. Ik denk dat het te vroeg is om hem definitief af te schrijven, maar dat het veel beter moet, staat vast."

Personal trainer

Volgens Verweij probeert Bergwijn wel het beste uit zichzelf te halen. "Het is moeilijk om daar aan de buitenkant over te oordelen. Ik weet bijvoorbeeld van Bergwijn dat hij na het WK een personal trainer in de arm heeft genomen om weer volledig fit aan de tweede seizoenshelft te verschijnen. Hij is er wel mee bezig, maar het is nu aan die spelers (onder wie Bergwijn, red.) om dat beeld van buitenaf - want ik snap wel wat Valentijn bedoelt - te logenstraffen en te laten zien dat zij wel belangrijk zijn in de slotfase van de competitie."

Lees ookStroef huwelijk tussen Ajax en Bergwijn: "Vraag me af of dit een match is"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja 31 miljoen, kan je afschrijven.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt, maar is dat nou vooral de schuld van Bergwijn zelf of ook van degene die destijds bedacht dat ze die speler wel wilden hebben voor dat bedrag?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen