Valentijn Driessen ontwaart ideale technisch directeur voor Ajax

28 februari 2023, 10:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat de naam van Jan Streuer nog niet bij Ajax is gevallen om de vacante positie van technisch directeur te bekleden. De technisch directeur van FC Twente stopt na dit seizoen bij de Tukkers en staat open voor een nieuw avontuur. Driessen vindt het daarom meer dan logisch om in ieder geval een poging te wagen bij Streuer. Al zal eerst de nieuwe TD Arnold Bruggink bij FC Twente ingewerkt moeten worden.

Driessen en collega Mike Verweij hebben het over de nog openstaande functie bij Ajax en dan komt Driessen met de naam Streuer. "Mike, vind jij het niet raar dat Jan Streuer niet met Ajax in verband wordt gebracht? Dat is toch ook iemand die zich overal heeft bewezen?", vraagt Driessen zich af in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Ook in de top. Bij Shakhtar, Vitesse, Twente. Hij kent de markt goed en draagt een verschrikkelijk dik telefoonboek met zich mee. Als je echt door wil met Klaas-Jan Huntelaar, kan ik me heel goed voorstellen dat je niet Hamstra naast hem zet maar Streuer. Hamstra kan zijn oude functie bekleden bij de jeugd met alle jeugdcontracten."

Verweij weet dat Ajax Streuer 'niet als een serieuze kandidaat' ziet. "Maar ik vind het geen gekke suggestie van Valentijn. Ik denk dat hij zo ervaren is dat hij heel geschikt zou kunnen zijn. Ik weet niet of Streuer die ambitie nog heeft. Dan kun je de wet van Alderweireld erbij halen, dat iedereen op zijn fiets naar Amsterdam komt als Ajax belt, maar ik weet niet of hij dat op zijn leeftijd nog wil", reageert Verweij op de suggestie van Driessen. De naam van Frank Arnesen valt ook nog in de podcast. "Die heeft veel meer een Feyenoord- en PSV-signatuur, denk ik. Bij Feyenoord ging hij weg om gezondheidsredenen. Nee, ik denk niet dat dat een serieuze kandidaat is", vervolgt Verweij.

Lees ook: Advocaat onthult dat Ajax hem benaderde: "Ik pas overal"

Dure misrekening

Ondanks de lof voor de technische leiding bij FC Twente zien Driessen en Verweij ook een minpunt. "Streuer en Ron Jans hebben, terecht, heel veel positieve kritiek gekregen", begint Verweij. "Die hebben het heel goed gedaan met elkaar. Maar wat ze met Zerrouki hebben gedaan, dat is natuurlijk een hele dure misrekening geweest. Uiteindelijk is het een zegen geweest voor Feyenoord. Ze waren bereid om acht miljoen euro te betalen, maar dat hebben ze niet gedaan omdat Twente een hoger bedrag verlangde. Na dit seizoen heeft hij nog maar een contract voor een jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen